Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Μαϊ-2018 17:27

  Alpha Βank: Kέρδη μετά από φόρους €65,2 εκατ. στο α' τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Alpha Βank: Kέρδη μετά από φόρους €65,2 εκατ. στο α' τρίμηνο

  Στα 65,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά από φόρους της Alpha bank στο α' τρίμηνο του 2018, έναντι 48,1 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2017. Παράλληλα, η  τράπεζα πέτυχε ισχυρή επίδοση στα stress tests και περαιτέρω βελτίωση στην ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου με μείωση των NPEs.

  Αναλυτικότερα, όσον αφορά στα stress tests, η Alpha Bank κατέγραψε την υψηλότερη κεφαλαιακή θέση μεταξύ των ελληνικών συστημικών τραπεζών για το έτος 2020, τόσο υπό το βασικό όσο και υπό το δυσμενές σενάριο, καθώς ο Δείκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) διαμορφώθηκε σε 20,4% και 9,7% αντιστοίχως. Ως αποτέλεσμα της Ασκήσεως δεν προέκυψαν κεφαλαιακές ανάγκες.

  Η τράπεζα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση με Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) 18,3%. Τα Ενσώματα Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 7,9 δισ. ευρώ, τα υψηλότερα μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

  Ακόμη, η Alpha Bank παρουσίασε περαιτέρω βελτίωση στην ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου με μείωση των Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων στην Ελλάδα κατά 2,8 δισ. ευρώ και των Δανείων σε Καθυστέρηση κατά 3,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Ο Δείκτης καλύψεως των Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων του Ομίλου παρέμεινε σταθερός και ανήλθε σε 50%.

  Τα υπόλοιπα καταθέσεων για τον Όμιλο ανήλθαν σε 35,9 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου 2018, αυξημένα κατά Ευρώ 2,8 δισ. σε ετήσια βάση και Ευρώ 1 δισ. το α΄ τρίμηνο. Τον Μάιο 2018, τα υπόλοιπα καταθέσεων του Ομίλου αυξήθηκαν περαιτέρω κατά Ευρώ 1 δισ. Ο Δείκτης Δανείων προς Καταθέσεις για τον Όμιλο βελτιώθηκε περαιτέρω σε 116% στο τέλος Μαρτίου 2018 έναντι 134% το α΄ τρίμηνο 2017.

  Ακόμη η Alpha bank παρουσίασε σημαντική μείωση της χρηματοδοτήσεως από τις Κεντρικές Τράπεζες, κατά 2,3 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση και κατά 9 δισ. ευρώ το τελευταίο έτος. Η χρηματοδότηση της Τραπέζης μέσω του Εκτάκτου Μηχανισμού Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA) ανήλθε σε 3 δισ. ευρώ στο τέλος Μαΐου 2018, μειωμένη κατά 4 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους.

  Το Κύριο Αποτέλεσμα προ Προβλέψεων μειώθηκε κατά 9,7% ή 28,8 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε 268,5 εκατ. ευρώ, επηρεασμένο αρνητικά από τη χαμηλότερη συνεισφορά του Καθαρού Εσόδου Τόκων.

  Τα Αποτελέσματα Χρηματοοικονομικών Πράξεων ανήλθαν σε 186,1 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα θετικά από χρηματοοικονομικά κέρδη που προέκυψαν από το χαρτοφυλάκιο ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

  Οι Ζημίες Απομειώσεως ανήλθαν σε 335,8 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2018, που αντιστοιχούν σε 239 μονάδες βάσεως.

  Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Π. Μαντζούνης , "το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Alpha Bank επέτυχε κερδοφόρο αποτέλεσμα, παρά τη χαμηλότερη συνεισφορά των καθαρών εσόδων από τόκους και την κλιμάκωση του κόστους για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου. Η χρηματοδοτική μας βάση βελτιώθηκε σημαντικά, καθώς συνεχίσαμε να μειώνουμε τη χρηματοδότηση μέσω του Εκτάκτου Μηχανισμού Ρευστότητoς της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ έχουμε υπερβεί τον τεθέντα στόχο μειώσεως των μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων. Η επιτυχής ολοκλήρωση της Ασκήσεως Προσομοιώσεως Ακραίων Καταστάσεων 2018 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης συνέβαλε στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα, ενώ η επικείμενη ολοκλήρωση του 3ου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, τον Αύγουστο του 2018, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για σταδιακή επιστροφή σε συνθήκες σταθερότητος. Η Alpha Bank, η Τράπεζα με την υψηλότερη κεφαλαιακή θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας".

  Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τράπεζας στη στήλη "σχετικά αρχεία"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  αποτελέσματα Alpha (623 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων