Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Μαϊ-2018 16:56

  Ήρων: Παροχή "πράσινων πιστοποιητικών" σε επιχειρηματικούς πελάτες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ήρων: Παροχή "πράσινων πιστοποιητικών" σε επιχειρηματικούς πελάτες

  Εγγυήσεις Προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) , ευρέως γνωστές ως "Πράσινα Πιστοποιητικά" (Green Certificates), παρέχει ο ΗΡΩΝ στους επιχειρησιακούς πελάτες του που το επιθυμούν.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τον τελευταίο χρόνο, ο ΗΡΩΝ, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προμηθεύει Εγγυήσεις Προέλευσης  σε εννέα  επιχειρησιακούς πελάτες. Σε αυτούς συγκαταλέγονται oι ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ και UNILEVER -KNORR Α.Β.Ε.Ε, οι οποίοι εντάχθηκαν στην υπηρεσία, ήδη από τα τέλη του 2016. Αντίστοιχα, η  εταιρία NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε εξασφάλισε τα δικά της Πράσινα Πιστοποιητικά το πρώτο εξάμηνο του 2017. 

  Όπως σημειώνεται, οι Εγγυήσεις Προέλευσης εκδίδονται από το Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), κατ’ εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών 2003/54/EC και 2009/72/EC αλλά και της εθνικής νομοθεσίας,  με σκοπό να βεβαιώσουν ότι  μια συγκεκριμένη ποσότητα της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από ΑΠΕ. Οι προμηθευτές ρεύματος έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν Εγγυήσεις Προέλευσης από ηλεκτροπαραγωγούς ΑΠΕ και στη συνέχεια να τα μεταβιβάσουν σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες τις οποίες εκπροσωπούν. Συνεπώς, οι Εγγυήσεις Προέλευσης  αποτελούν απόδειξη ότι  ορισμένη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται σε μια επιχείρηση ή βιομηχανία, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, αντιστοιχεί σε ισόποση ενέργεια προερχόμενη από ΑΠΕ. 

  Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μέσω των Πράσινων Πιστοποιητικών, τόσο ο όμιλος ΗΡΩΝ, όσο και οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες που συνεργάζονται με αυτόν, συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στη χώρα. Με τον τρόπο αυτόν, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η  μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος και κατά συνέπεια η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής τους πολιτικής. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων