Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Μαϊ-2018 11:30

  ΔΕΗ: Την εκλογή της EY ως ορκωτού ελεγκτή καλείται να εγκρίνει η ΓΣ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την εκλογή της Ernst & Young ως ορκωτού ελεγκτή, καλείται να εγκρίνει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.

  Όπως είχε εξηγήσει το Capital.gr, η ΔΕΗ στο πλαίσιο της αναχρηματοδότησης του δανεισμού της εξετάζει, μεταξύ άλλων, και την έκδοση εταιρικού ομολόγου. Ωστόσο στις επαφές που έχουν γίνει με διεθνείς επενδυτές έχει ζητηθεί να ενισχυθεί το δυναμικό των ορκωτών ελεγκτών από κάποια από τις Big 4.

  Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ διευκρινίζει τα εξής:

  Σύμφωνα με το ισχύον άρθρο 29 του Καταστατικού της Εταιρείας, η Τακτική Γενική Συνέλευση εκλέγει κάθε χρόνο τους Ορκωτούς Ελεγκτές-Λογιστές της Εταιρείας, οι οποίοι είναι εγνωσμένου διεθνούς κύρους και έχουν τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης ελέγχου με βάση τις διεθνείς αρχές ελεγκτικής και το νόμο.

  Πέραν του υποχρεωτικού ελέγχου των ενδιάμεσων και ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της Μητρικής Εταιρείας και του Ομίλου, καθώς και των Λογιστικά Διαχωρισμένων Οικονομικών Καταστάσεων που προβλέπονται στο Ν. 4001/2011, οι ορκωτοί ελεγκτές εκδίδουν ετήσιο φορολογικό πιστοποιητικό (προαιρετικά κατά το νόμο), μετά από φορολογικό έλεγχο που διενεργούν εφόσον ζητηθεί από την Εταιρεία.

  Με σκοπό την υποβοήθηση των μετόχων στη λήψη σχετικής απόφασης, ζητήθηκαν κλειστές προσφορές με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού.

  Επειδή η Εταιρεία θα πρέπει να διατηρεί, σε συνεχή βάση, την ευχέρεια εξόδου στη διεθνή αγορά ομολόγων, θα πρέπει, σύμφωνα με την διεθνή πρακτική, τα οικονομικά στοιχεία της να έχουν ελεγχθεί από διεθνώς αναγνωρισμένο ελεγκτικό οίκο.

  Για το λόγο αυτό η πρόσκληση υποβολής προσφοράς απεστάλη στους τέσσερις μεγαλύτερους διεθνώς αναγνωρισμένους ελεγκτικούς οίκους:

  1. Ernst & Young
  2. KPMG
  3. Deloitte
  4. PricewaterhouseCoopers

  Το κριτήριο αξιολόγησης ήταν η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμήματος.

  Προσφορά υπέβαλε μόνο η ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young.

  Η Γενική Συνέλευση καλείται να επιλέξει τους ελεγκτές της δέκατης έβδομης (17 ης) εταιρικής χρήσης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων