Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Μαϊ-2018 19:23

  Επτά νικητές στα δεύτερα βραβεία του Greek Energy Forum

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την προηγούμενη Πέμπτη έλαβαν χώρα στο Cass Business School του City University στο Λονδίνο τα 2α βραβεία του Greek Energy Forum (Ελληνικό Ενεργειακό Φόρουμ), υπό την αιγίδα του Εμπορικού Τμήματος της Ελληνικής Πρεσβείας καθώς και της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο.

  Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύτηκαν εταιρείες και προσωπικότητες που έχουν συνεισφέρει έμπρακτα στο χώρο της ενέργειας στη χώρα μας και στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Παρόντες ήταν και οι πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου στο Λονδίνο, εκπρόσωποι πολυεθνικών ενεργειακών εταιρειών, νέοι και έμπειροι επαγγελματίες του χώρου και φοιτητές σε ενεργειακά θέματα. Τα βραβεία και οι συμμετέχοντες προέρχονται απ’όλους τους επιμέρους τομείς του ενεργειακού χώρου (πετρέλαιο και αέριο, ηλεκτρισμό, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ναυτιλία). 

  Τα GEF Energy Awards διοργανώθηκαν για πρώτη το 2016 στο Λονδίνο, στοχεύοντας να επιβραβεύουν ανά δύο χρόνια τους οργανισμούς, τις εταιρείες και τους ανθρώπους που ξεχωρίζουν και συνεισφέρουν με την δουλειά και την προσφορά τους στον ενεργειακό τομέα.

  Το Greek Energy Forum ιδρύθηκε το 2013 από έλληνες επαγγελματίες του χώρου και από τότε έχει αποτελέσει μία δυναμική πλατφόρμα δικτύωσης επαγγελματιών της ενέργειας, εκπαίδευσης, και ανταλλαγής ιδεών και απόψεων σχετικά τα ενεργειακά δρώμενα στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιπλέον, έχει λειτουργήσει ως ένας φορέας διαμόρφωσης προτάσεων και κοινοποίησης "βέλτιστων πρακτικών" προς εθνικές κυβερνήσεις, ηγέτες και διεθνείς οργανισμούς σχετικά με την ενεργειακή πολιτική που απαιτείται για την εγκαθίδρυση μίας σύγχρονης περιφερειακής αγοράς ενέργειας.

  Συνολικά απονεμήθηκαν βραβεία σε 7 κατηγορίες. Οι υποψηφιότητες για κάθε κατηγορία βράβευσης επελέγησαν από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Βραβεύσεων, που αποτελείται αποκλειστικά από μία σειρά εμπειρογνωμόνων διεθνούς κύρους που δεν αποτελούν εκτελεστικά μέλη του Greek Energy Forum. Οι νικητές κάθε κατηγορίας επελέγησαν μέσω ανοιχτής διαδικτυακής ψηφοφορίας που διεξήχθη μεταξύ μελών και φίλων του Greek Energy Forum ανά την υφήλιο.

   

  Οι νικητές, και οι λοιποί υποψήφιοι, ανά κατηγορία ήταν οι εξής:

  Energy Influencer: Μαθιός Ρήγας – CEO, Energean Oil & Gas για τη συνεισφορά του στην επέκταση της εταιρείας. Επίσης υποψήφιοι ήταν ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης (Principal Motor Engineer, Tesla Motors) για τη δουλειά του στους ηλεκτρικούς κινητήρες και ο Μενέλαος Ιωαννίδης (CTO, Lightsource Labs) για τη δουλειά του στο λογισμικό παροχής ηλεκτρισμού.

  Energy Innovator: Smart Islands Initiative για τα πρότζεκτ καινοτομίας στα νησιά. Επίσης υποψήφιοι ήταν η εταιρεία Erma First κατασκευαστές συστημάτων Ballast Water Management και η Energy-Economy-Environment Modelling Laboratory E3MLab για το λογισμικό διαχείρισης ενέργειας.

  Energy/Hydrocarbons Company of the Year: Όμιλος Μυτιληναίος για την άνοδο του ομίλου τα τελευταία 2 χρόνια. Επίσης υποψήφιοι ήταν η ΕΝΙ για την ανακάλυψη του κοιτάσματος Zohr στην Αίγυπτο και τις έρευνες στην Κύπρο και η Edison για τις έρευνες στην Ελλάδα και την συνεισφορά της στην αγορά του ηλεκτρισμού μέσω της Elpedison.

  Energy Consultancy/Services of the Year: Kantor Management Consultants για τη συνεχή παρουσία της στην ελληνική αγορά. Επίσης υποψήφιοι ήταν η PwC για τη συμμετοχή της σε διάφορα πρότζεκτ στην Νοτιανατολική Ευρώπη και η Mediterranean Growth Initiative για την προσφορά της στον τομέα της παροχής δεδομένων.

  Maritime Services of the Year: Gaslog για το πρότζεκτ αεριοποίησης LNG στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης υποψήφιοι ήταν η Arista Shipping για το Project Forward που προωθεί το LNG σαν ναυτιλιακό καύσιμο και η Latsco για το LPGreen project που προωθεί το υγραέριο σαν ναυτιλιακό καύσιμο.

  Social Responsibility: Ελληνικά Πετρέλαια για το HELPE Village που υποδέχεται πρόσφυγες στη Χίο. Επίσης υποψήφιοι ήταν η ΔΕΠΑ για τη συνολική της προσπάθεια στο χώρο της εταιρικής υπευθυνότητας και η CSR Hellas για την προώθηση της εταιρικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα.

  Green Energy: Eunice Energy Group για το project "έξυπνης" ενέργειας T.I.L.O.S. Επίσης υποψήφιοι ήταν η VOLTERRA για την ανάπτυξη πάρκων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η EREN Group για την ανάπτυξη πάρκων διεθνώς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων