Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Μαϊ-2018 11:27

  Ελβαλχαλκόρ: Προχωράει η μεγάλη επένδυση του αλουμινίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ελβαλχαλκόρ: Προχωράει η μεγάλη επένδυση του αλουμινίου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου 

  Ολοκληρώθηκε προ ολίγου η τακτική γενική συνέλευση των μετοχών της Ελβαλχαλκόρ κατά την οποία εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

  Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι καταστάσεις της χρήσης του 2017, ψηφίστε η απαλλαγή ευθύνης των μελών του ΔΣ, εγκρίθηκε η επιλογή της PwC ως ορκωτού για την χρήση του 2018 και οι αμοιβές των μελών του ΔΣ.

  Επίσης, οι μέτοχοι ενέκριναν την μεταφορά σε ειδικό φορολογημένο αποθεματικό του υπολοίπου εις νέον 49 εκατ. ευρώ από την κερδοφορία παλαιότερων ετών της Ελβάλ.

  Τέλος, η συνέλευση ενέκρινε την σύναψη κοινών ομολογιακών δανείων μέχρι 150 εκατ. ευρώ που θα καλυφθούν από τράπεζες και θα αξιοποιηθούν για αναχρηματοδότηση δανεισμού και κάλυψη αναγκών σε κεφάλαια κίνησης. 

  Η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε τους στόχους και τις προοπτικές για το επόμενο διάστημα, οι οποίοι επικεντρώνονται στην διείσδυση σε νέα αγορές και η έμφαση σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, τόσος στο αλουμίνιο όσο και στο χαλκό. 

  Ειδικά για το αλουμίνιο, ειδική επιδίωξη αποτελεί η ολοκλήρωση του φιλόδοξου επενδυτικού διετούς προγράμματος με κύριο στόχο τον διπλασιασμό της δυναμικότητας θερμής έλασης και την αύξηση κατά 20% σε πρώτη φάση της παραγωγής.  Το βασικό μηχάνημα έχει ήδη αγοραστεί και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησης της επένδυσης με δύο δάνεια, από την ΕΤΕπ και την Commerzbank και η υλοποίηση της επένδυσης προχωρά κανονικά. 

  Και οι δύο κλάδοι της Ελβαλχαλκόρ (αλουμίνιο και χαλκός) είναι σε συντριπτικό ποσοστό εξαγωγικοί. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων