Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Μαϊ-2018 07:46

  ΔΕΗ: Η πώληση των λιγνιτών βήμα προς βήμα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΔΕΗ: Η πώληση των λιγνιτών βήμα προς βήμα

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Ένα εξαιρετικά στενό χρονοδιάγραμμα, το οποίο καταλήγει στις 17 Οκτωβρίου με την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή, ενέκρινε χθες το ΔΣ της ΔΕΗ, το οποίο συνεδρίασε στο υπουργείο Ενέργειας, παρουσία 10 διμοιριών των ΜΑΤ (έστω και εάν η παρουσία τελικά των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ήταν από μικρή έως υποτονική).

  Σύμφωνα λοιπόν με τις χθεσινές αποφάσεις τα εννέα βήματα και το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού που εγκρίθηκαν είναι:

  31 Μαΐου: Δημοσιεύεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος
  11 Ιουνίου: Λήγει η προθεσμία υποβολής ερωτήσεων από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές
  21 Ιουνίου: Λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος
  3 Ιουλίου: Το ΔΣ εγκρίνει τους επιλεγέντες επενδυτές και καθορίζει τη διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών. 
  3 Ιουλίου: Την ίδια ημέρα ανακοινώνονται και οι προεπιλεγέντες επενδυτές
  5 Ιουλίου: Δημοσιεύεται η πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών
  20 Σεπτεμβρίου Εγκρίνεται από το ΔΣ η Σύμβαση Αγοραπωλησίας των Μετοχών και καθορίζεται η διαδικασία οικονομικής αξιολόγησης
  1 Σεπτεμβρίου: υποβάλλονται οι δεσμευτικές προσφορές 
  17 Οκτωβρίου: Αναδεικνύεται ο προτιμητέος επενδυτής

  Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της πρόσκλησης, σύμφωνα με πληροφορίες για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν υπάρχουν περιορισμοί εμπειρίας στην παραγωγή ηλεκτρισμού καθώς επιτρέπεται η απόκτηση των μονάδων αποκλειστικά και από funds, μια εταιρεία δε θα μπορεί να μετέχει σε δύο κοινοπραξίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, δεν προβλέπεται διάλυση ή επανένωση των εταιρειών, ενώ υπάρχουν κριτήρια οικονομικής φερεγγυότητας. 

  Όπως γνωστοποίησε χθες μέσω ανακοίνωσης η ΔΕΗ το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας της Μεγαλόπολης ορίστηκε στα 99,13 εκατ. ευρώ (24782500 μετοχές των 4 ευρώ η κάθε μία) και της εταιρείας της Μελίτης στα 52,8 εκατ. ευρώ (13200000 μετοχές των 4 ευρώ η κάθε μία).

  Με βάση το συνοπτικό ισολογισμό η εταιρεία της Μεγαλόπολης εμφανίζει ενεργητικό 485 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 356 εκατ. ευρώ και σύνολο υποχρεώσεων 119 εκατ. ευρώ.

  Αντίστοιχα η εταιρεία της Μελίτης εμφανίζει σύνολο ενεργητικού 431 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 300 εκατ. ευρώ και σύνολο υποχρεώσεων 128 εκατ. ευρώ.

  ΣΣΕ

  Να σημειωθεί ότι χθες το ΔΣ ενέκρινε τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εργαζόμενους, η οποία αναμένεται να υπογραφεί στις 29 Μαΐου, πριν τη λήξη της μετενέργειας. Προβλέπει τους ίδιους όρους που ίσχυαν σε σχέση με τους μισθούς στη ΔΕΗ καθώς η εταιρεία υπάγεται στους περιορισμούς του νόμου για διατήρηση της μισθοδοσίας στο 65% του κόστους του 2009.

  Για το τροφείο των 6 ευρώ τη μέρα (με συνολικό κόστος περίπου 12 εκατ. ευρώ) προβλέπεται η διατήρησή του για φέτος και η μείωσή του από το 2019 ισόποσα με το κόστος του νέου προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που θα συνάψει η ΔΕΗ με ιδιωτική εταιρεία ασφάλισης (προβλεπόμενο κόστος 4 εκατ. ευρώ). 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων