Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Μαϊ-2018 09:17

  Κλούβες των ματ στο υπουργείο Ενέργειας για το δ.σ. της ΔΕΗ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κλούβες των ματ στο υπουργείο Ενέργειας για το δ.σ. της ΔΕΗ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:46

  Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ και αποχώρησαν οι συνδικαλιστές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Ενέργειας όπου και είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το ΔΣ της ΔΕΗ για να λάβει αποφάσεις σχετικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων. 

  Νωρίτερα το πρωί απειλήθηκαν επεισόδια όταν προσήλθε για να παραστεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Ανδριώτης κι έγινε αντιληπτός από συνδικαλιστές. Ωστόσο, με παρέμβαση των ψυχραιμότερων ηρέμησαν τα πνεύματα. 

  Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης επανέλαβε την αντίθεση των εργαζομένων στην προωθούμενη πώληση των μονάδων της ΔΕΗ. 

  Σημειώνεται ότι το παρόν στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο έδωσε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκ μέρους της ΛΑΕ. 

  Νωρίτερα, το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Με ισχυρή αστυνομική παρουσία, καθώς έξω από το υπουργείο ενέργειας βρίσκονται 7 κλούβες των ματ που έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στις εισόδους, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ενέργειας η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ. Το ΔΣ καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της εταιρείας και ειδικότερα σήμερα θα εγκρίνει:

  1. Τα σχέδια όρων απόσχισης
  2. Τις λογιστικές καταστάσεις
  3. Την αναφορά του ελεγκτή
  4. Την έκθεση του ΔΣ
  5. Την πρόσκληση ενδιαφέροντος
  6. Και τέλος θα αποφασίσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για τις 26 Ιουνίου

  Καθώς λοιπόν το χρονοδιάγραμμα της αποεπένδυσης είναι οριακό και θα πρέπει να δημοσιευτεί μέχρι το τέλος του μήνα η πρόσκληση για το διαγωνισμό, επελέγη η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ να γίνει σε μέρος όπου δε θα είναι εύκολο για τους συνδικαλιστές να παρεμποδίσουν τη διαδικασία όπως συνέβη με το ΔΣ της 3ης Μαΐου και την κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ. 

  Ήδη πάντως έξω από το υπουργείο έχουν ξεκινήσει και συγκεντρώνονται διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αντιδρούν στην πώληση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της επιχείρησης

  Σήμερα εκτός από τη συνεδρίαση του ΔΣ αναμένεται να υποβληθεί στο ΓΕΜΗ η αίτηση για καταχώριση των όρων της απόσχισης αλλά και η πρόσκληση για την έκτακτη ΓΣ στα τέλη Ιουνίου. Η δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση των δύο εταιρειών αναμένεται να γίνει μέχρι την επόμενη εβδομάδα έως τις 31 Μαΐου.

  Χάρης Φλουδόπουλος 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων