Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Μαϊ-2018 08:22

  Απώλειες €2 εκατ. από τη σίτιση προσφύγων για Hellenic Catering

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Απώλειες €2 εκατ. από τη σίτιση προσφύγων για Hellenic Catering

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Αδυναμία στην εκμετάλλευση του αυξημένου τουριστικού ρεύματος δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Hellenic Catering, θυγατρικής της ομίλου Goody’s, τα οποία επηρεάσθηκαν και από τις πιέσεις που δέχονται οι αλυσίδες Goody’s και Everest. Αποτέλεσμα πέρυσι οι πωλήσεις της να αυξηθούν οριακά 2,2% στα 47,195 εκατ. ευρώ από 46,180 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016 με τα κέρδη προ φόρων να έχουν υποχωρήσει στα 127.684 ευρώ έναντι 562.273 ευρώ το 2016.

  Όπως αναφέρεται στις οικονομικές της καταστάσεις οι πωλήσεις της, τους πρώτους μήνες του 2017 σημείωσαν ικανοποιητική πορεία έναντι του 2016, λόγω της συνέχισης των έργων σίτισης προσφύγων-μεταναστών σε δομές φιλοξενίας υπό τη διαχείριση και εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Σώμα Στρατού Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό), οι οποίες συνέχισαν με φθίνουσα πορεία και διήρκεσαν έως και τον Ιούνιο.

  Επιπλέον η εταιρεία συμβλήθηκε με το υπουργείο Εργασίας και συμμετείχε στο "πιλοτικό" πρόγραμμα σίτισης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης για την περίοδο από 28/3 – 9/6/2017, εκ του οποίου διενεργήθηκαν καθαρές πωλήσεις 287 χιλ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών στον τομέα της σίτισης, οι πωλήσεις της από την δραστηριότητα αυτή, υποχώρησαν στα 1,4 εκατ. ευρώ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016. 

  Επίσης πέρυσι τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε επιστροφή προς την VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε ποσό 2 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε εκχωρηθεί το 2012 και αφορούσε απαίτηση της εταιρείας έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

  Την τρέχουσα χρήση η εταιρεία εστιάζει στην εξυπηρέτηση των βασικών πελατών της, οι οποίοι είναι τα καταστήματα των αλυσίδων Goody’s – Flocafe – Everest – Hellenic Catering​​​​​​​ και η ανάπτυξη των πωλήσεων των προϊόντων της σε μεγάλες κατηγορίες πελατών όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, πλοία, super markets, μεγάλους συνεργάτες, οργανισμούς για σίτιση κοινωνικών ομάδων καθώς και η εισχώρηση σε νέες αγορές του εξωτερικού. Επίσης σημαντικός στόχος τα τελευταία έτη αποτελεί η επιλεκτική συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου Τομέα που αφορούν την μαζική σίτιση κοινωνικών ομάδων (πρόσφυγες, απόρους, μαθητές Δημοτικών Σχολείων κτλ).

  Για την τρέχουσα χρήση προβλέπει τζίρο στα 52 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα του 2018 όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση "θα κινηθούν σε σημαντικά διορθωτική πορεία συγκριτικά με το προηγούμενο έτος".

  Σε ότι αφορά τη διανομή μερίσματος, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, να διανεμηθεί μέρισμα 1.065.855 ευρώ (0,42 ευρώ ανά μετοχή), από τα κέρδη προηγούμενων χρήσεων και συγκεκριμένα της χρήσης 2011 και προγενέστερων αυτής ετών, τα οποία έχουν φορολογηθεί, δεν έχουν διανεμηθεί και παραμένουν στον λογαριασμό Υπόλοιπο Κερδών εις νέο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων