Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Μαϊ-2018 08:00

  Εν αναμονή εγκρίσεων το ομόλογο της BSB

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Εν αναμονή εγκρίσεων το ομόλογο της BSB

  Στην τελική ευθεία αναμένεται να εισέλθει η έκδοση του εταιρικού ομολόγου του ομίλου B&F που έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται τα brands BSB και Lynne.
   
  Η έκδοση εταιρικών ομολογιών που θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τελεί εν αναμονή των εγκρίσεων από τις χρηματιστηριακές αρχές. Ο σχετικός φάκελος έχει υποβληθεί και αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε εν συνεχεία να δημοσιοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας προσφοράς. 
   
  Σημαντικός παράγοντας αποτελεί η διατήρηση ενός "ελεγχόμενου" κλίματος στις αγορές για να προχωρήσει η έκδοση. Η B&F θα επιδιώξει να αντλήσει κεφάλαια της τάξης των 25 εκατ. ευρώ, με στόχο να αξιοποιηθούν τόσο για την υποκατάσταση του υφιστάμενου δανεισμού, όσο και την οργανική ανάπτυξη του ομίλου στις αγορές του εξωτερικού και στην Ελλάδα. 
   
  Με βάση τα τελευταία δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία (2016), η εταιρεία πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 62,8 εκατ. ευρώ (από 56,4 εκατ.ευρώ), EBITDA 10,7 εκατ.ευρώ (από 8,5 εκατ.ευρώ) και κέρδη προ φόρων 7,1 εκατ. ευρώ (από 4,6 εκατ.ευρώ). Στην ίδια χρήση τα μακροπρόθεσμα δάνεια ανήλθαν σε 30 εκατ.ευρώ, τα ίδια κεφάλαια σε 9,5 εκατ.ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα σε 3,5 εκατ.ευρώ. 
   
  Σε ότι αφορά στο σκέλος της επέκτασης, πρόθεση είναι η εδραίωση των εμπορικών σημάτων του σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές όσον αφορά στα προϊόντα μόδας όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Ο όμιλος αποτελείται από δύο brands/αλυσίδες καταστημάτων: BSB και Lynne και αριθμεί στο σύνολο του 142 καταστήματα, εκ των οποίων τα 98 βρίσκονται στην Ελλάδα (56 είναι εταιρικά και 42 franchise) και τα 44 βρίσκονται στο εξωτερικό (21 εταιρικά και 23 franchise).  Εξίσου διευρυμένο παρουσιάζεται και το δίκτυο διανομής της εταιρείας με συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής (multi-brand) που ξεπερνούν σε αριθμό τα 300 στις σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού.
   
  Ο σχεδιασμός της ΤΕΜΕΣ
   
  Ενεργός παραμένει ο σχεδιασμός της ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου για μια πιθανή ΙΡΟ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, το πιθανότερο το προσεχές Φθινόπωρο.
   
  Η ΤΕΜΕΣ, φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης ενός σημαντικού επενδυτικού πλάνου, προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, που αφορά στη δεύτερη φάση επέκτασης του Costa Navarino  και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία τριών νέων μονάδων και δύο signature γηπέδων γκολφ, καθώς και των παραθαλάσσιων υπερπολυτελών κατοικιών Navarino Residences. Το έργο υλοποιείται μετά την είσοδο του αραβικού ομίλου Olayan με 25%, ποσοστό για το οποίο κατέβαλλε κεφάλαια της τάξης των 150 εκατ. ευρώ. 
   
  Σημειώνεται ότι η ΤΕΜΕΣ και η D- marine θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus έχουν αποκτήσει και το ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα όπου σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σχεδιάζεται η μετατροπή μέρους από την υπάρχουσα δομημένη επιφάνεια σε ιδιωτικές κατοικίες η μετατροπή μέρους των χώρων συμπληρωματικών χρήσεων σε εμπορικά καταστήματα λιανικής και εστιατόρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων