Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Μαϊ-2018 15:19

  Νέο πακέτο μέτρων για την απλοποιήση της αδειοδότησης επιχειρήσεων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Νέο πακέτο μέτρων για την απλοποιήση της αδειοδότησης επιχειρήσεων

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Η απλοποιήση των διαδικασίων αδειοδότησης εγκατάστασης και λειτουργίας μεταποιητικών επιχειρήσεων βρέθηκε στο τραπέζι των σημερινών διαπραγματεύσεων μεταξύ Θεσμών και στελεχών του υπουργείου Οικονομίας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε όπως το αρμόδιο υπουργείο προχωρήσει τις συγκεκριμένες διαδικασίες το αμέσως επόμενο διάστημα.

  Ήδη το υπουργείο, όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του αρμόδιου υπ. Οικονομίας που συμμετείχε στη διαπραγμάτευση, βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας συγκεκριμένων μέτρων. 

  Πρόκειται για πακέτο μέτρων που έχουν διαμορφωθεί σε συνεργασία με παραγωγικούς φορείς και την Παγκόσμια Τράπεζα που λειτουργεί ως σύμβουλος στο συγκεκριμένο θέμα.

  Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, οι απλοποιήσεις είναι αναγκαία συνθήκη για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και της παραγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

  Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να προωθηθούν αλλαγές και για τις οχλούσες δραστηριότητες (τρεις κατηγορίες ισχύουν στην Ελλάδα) και για την αναμόρφωση του πλαισίου, για το οποίο θα απαιτηθεί μια διετία, θα αναζητηθεί η διεθνής εμπειρία και "καλές πρακτικές" από χώρες, όπως η Γαλλία. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων