Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Μαϊ-2018 17:48

  Folli Follie: Εξηγήσεις από Κουτσολιούτσο ζητά η Fosun

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Folli Follie: Εξηγήσεις από Κουτσολιούτσο ζητά η Fosun

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:17

  Νέα τροπή στην υπόθεση της Folli Follie Group, των ισχυρισμών του fund QCM και της στάσης που κράτησε η Fosun, δεύτερος ισχυρότερος μέτοχος στην εισηγμένη, δίνει η επιστολή του κινεζικού ομίλου προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ στο οποίο είναι εισηγμένος.

  Σε επίσημη ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Ομίλου Guo Guangchang, ο κινεζικός όμιλος εκφράζει τη στήριξή του στην ελληνική εταιρεία καθώς και στην επένδυση που έχει πραγματοποιήσει σε αυτή. Αν και αναφέρει πως ορισμένες παραδοχές του report της QCM αποτελούν "απλές εικασίες", ζητά εξηγήσεις από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και ουσιαστικά τους βασικούς μετόχους της FFG καθώς θεωρεί πως τα συνεχιζόμενα ερωτήματα της αγοράς και των μίντια αναφορικά με το συμβάν και οι απαντήσεις σε σχέση με τις έρευνες της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν δόθηκαν.

  Προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας της Folli Follie συμπεριλαμβανομένου του κινεζικού ομίλου, η Fosun αναφέρει ότι έχει στείλει επιστολή (enquiry letter) μέσω του αντιπροσώπου της στο δ.σ. της Folli Follie ζητώντας από τα εμπλεκόμενα μέρη διευκρινίσεις και σαφείς εξηγήσεις.

  Όπως αναφέρεται, "έχοντας αξιολογήσει την επίσημη πληροφόρηση που έδωσε η Folli Follie, τις εκθέσεις των ελεγκτών, την πάνω από 20 έτη πορεία της ως εισηγμένη εταιρεία και την εμπιστοσύνη της εταιρείας (δηλαδή της Fosun) στον βασικό της μέτοχο και στη διοίκηση, αυξήσαμε τη συμμετοχή μας στην FFG από το 13,89% στο 16,37%".

  Η εταιρεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση και θα κρατήσει ενήμερους, μετόχους, επενδυτές και κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη προχωρώντας σε περαιτέρω ανακοινώσεις όταν κριθεί απαραίτητο.

  Συμβουλεύει, επίσης, τους κατόχους μετοχών της Fosun και τους δυνητικούς επενδυτές να είναι προσεκτικοί στον χειρισμό μετοχών της εταιρείας.

  Διαβάστε ακόμη:

  *Οι κινήσεις Κουτσολιούτσου σε Αθήνα - Χονγκ Κονγκ και οι αντιδράσεις της Folli

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων