Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Μαϊ-2018 14:59

  Δύο νέες ελληνικές εταιρείες εντάσσονται στο διεθνές δίκτυο της Endeavor

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δύο νέες ελληνικές εταιρείες εντάσσονται στο διεθνές δίκτυο της Endeavor

  Οι εταιρείες τεχνολογίας Centaur Analytics, Inc. και Metamaterial Technologies Inc. (MTI) εντάχθηκαν στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor, διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας με παρουσία σε 30 χώρες. Η επιλογή έγινε στο 79ο διεθνές πάνελ επιλογής (International Selection Panel – ISP) της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στο Louisville των ΗΠΑ στις 7-9 Μαΐου.

  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Endeavor, η Centaur Analytics, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και CEO, Σωτήρη Μπαντά, μειώνει τις απώλειες της συγκομιδής κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση, που το ύψος τους μπορεί να φτάνει ετησίως το $1 τρισ., μέσω παρακολούθησης από ασύρματους σένσορες. Η πλατφόρμα της εταιρείας Internet-of-Crops™ χρησιμοποιεί data analytics για να προβλέψει τη φθορά μήνες πριν συμβεί και να αποτρέψει τη επιμόλυνση με την χρήση της ιδανικής δοσολογίας χημικών απεντόμωσης.   

  H MTI, που εκπροσωπήθηκε από τον ιδρυτή και CEO, Γιώργο Παληκαρά, πρωτοπορεί στη δημιουργία ενός νέου είδους έξυπνων υλικών – που μπορούν να εμποδίσουν, να απορροφήσουν και να ενισχύσουν τις ακτίνες φωτός σε νανοκλίμακα. Η MTI δημιουργεί φιλμ που εφαρμόζονται σε οπτικές συσκευές επόμενης γενιάς για χρήσεις όπως προστασία από laser, ενεργειακά αποδοτικές πηγές φωτός, ηλιακά πάνελ χαμηλού κόστους και μη επεμβατικές ιατρικές απεικονίσεις. 

  Συνολικά στο συγκεκριμένο ISP, κορύφωση μιας πολυδιάστατης διαδικασίας επιλογής επιχειρηματιών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από 18 επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor 21 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 14 εταιρείες από 8 χώρες. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες, που πλέον είναι 1.658 από 1.037 εταιρείες σε 30 χώρες, απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, έχουν πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της Endeavor και σε επενδυτές. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται περαιτέρω, δημιουργούν θέσεις εργασίας και γίνονται πρότυπα για άλλους. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 1.500.000 θέσεις εργασίας διεθνώς και κατέγραψαν έσοδα πάνω από $15 δισ. το 2017.

  Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από την Ελλάδα έχουν ενταχθεί στο δίκτυο οι εταιρείες Hellas Direct, Papadimitriou, HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Think Digital Group, Green Cola, Travelplanet24/Tripsta, blueground, FREZYDERM, Avocarrot, Sychem, Workable, CHB, Forky, ΚΟΝΒΑ, Yodiwo και Raymetrics.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων