Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Μαϊ-2018 07:43

  Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη ΒΙΚΗ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη ΒΙΚΗ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:44

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Άρτας είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα των 200 εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ και των πιστωτών αυτής. Σήμερα το πρωί έχει οριστεί να εκδικαστεί η αίτηση της ηπειρώτικης αλλαντοβιομηχανίας για υπαγωγή της στο άρθρο 106α παρ. 6, του πτωχευτικού κώδικα. 

  Ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει αν τελικά  το Πολυμελές Πρωτοδικείο Άρτας θα εκδικάσει την αίτηση.

  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εταιρεία ΒΙΚΗ παραιτήθηκε από το δικόγραφο για υπαγωγή της στον πτωχευτικό κώδικα, ενώ νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, παύει η προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές

  Νωρίτερα το Capital.gr ανέφερε:

  Στην περίπτωση της ομόσταυλης LAKY (βιομηχανία ζωοτροφών), το Πολυμελές Πρωτοδικείο Άρτας, έκρινε ότι είναι αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στο Μονομελές Πρωτοδικείο. Για τη LAKY μετά από τη συγκεκριμένη έκβαση της υπόθεσης διατηρούνται τα προσωρινά μέτρα προστασίας από τους πιστωτές της. 

  Το ερώτημα είναι αν σήμερα θα υπάρξει η ίδια εξέλιξη με τη LAKY, δηλαδή παραπομπή της υπόθεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο, όπως εκτιμούν πηγές κοντά στην ηπειρώτικη αλλαντοβιομηχανία, αν θα εκδικαστεί η υπόθεση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο (οπότε θα διατηρηθεί η προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της μέχρι την έκδοση της απόφασης), ή αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Εφετείο. 

  Η αλλαντοβιομηχανία, συμφερόντων της οικογένειας Παπαγιάννη, από τις αρχές του έτους, οπότε και κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της μετά από σχετική διαταγή που εξέδωσε στις 6 Φεβρουαρίου το Πολυμελές Πρωτοδικείο Άρτας. Σύμφωνα με την εν λόγω διαταγή απαγορεύονται προσωρινά και συγκεκριμένα έως τις 11 Μαΐου, δηλαδή έως σήμερα, οι ατομικές διώξεις κατά της εταιρείας και κατά των υπέρ αυτής εγγυητών, ενώ απαγορεύεται σε κάθε τρίτο προμηθευτή να διακόψει την παροχή των αναγκαίων για τη λειτουργία της υπηρεσιών, υπό τον όρο εξόφλησης των κατά μήνα, τιμολογούμενων υπηρεσιών των τρίτων προμηθευτών. 

  Πέρα από ποια θα είναι η σημερινή έκβαση στις αίθουσες των δικαστηρίων της Άρτας, από την οποία θα εξαρτηθεί η διατήρηση ή μη των προσωρινών μέτρων προστασίας από τους πιστωτές της ΒΙΚΗ, ακόμη πιο κρίσιμη είναι η στάση των πιστωτών της και αν θα υπάρξει λύση για μια εταιρεία η οποία εξακολουθεί να διατηρεί, παρά τα προβλήματα, σημαντικό μερίδιο στην αγορά.

  Πηγές με γνώση της υπόθεσης ανέφεραν στο Capital.gr πως η Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία η αλλαντοβιομηχανία έχει "άνοιγμα” κοντά στα 27 εκατ. ευρώ επί συνολικών υποχρεώσεων 45 εκατ. ευρώ, δεν φαίνεται να συναινεί στην αίτηση που κατέθεσε αυτή. Εμπλοκή υπάρχει και με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, την Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου, ο οποίος όπως είχε δηλώσει στο Capital.gr είχε βρει γραμμές επαφής από πέρυσι με την Πειραιώς, αλλά όχι με την PQH (εκκαθαρίστρια των npl’s της πρώην ΑΤΕ).

  Ο Δημήτρης Βιντζηλαίος, ο οποίος είχε δηλώσει στο Capital.gr, πως όλα θα κριθούν από το ύψος του "κουρέματος" των δανείων που βαρύνουν την αλλαντοβιομηχανία, το τελευταίο διάστημα κρατά στάση αναμονής. Εκτός από την Impala ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της CHIPITA, ο οποίος αποφάσισε να το αποσύρει επικαλούμενος καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ενώ σύμφωνα με πηγές από την αλλαντοβιομηχανία, ενδιαφέρον για την εταιρεία έχουν εκδηλώσει και άλλοι επενδυτές. Με τον χρόνο να πιέζει το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν αυτό το ενδιαφέρον θα λάβει σάρκα και οστά και δεν θα παραμείνει σε επίπεδο διαπραγματεύσεων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων