Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Μαϊ-2018 14:55

  Ολοκληρώθηκε η πώληση των έργων ΑΠΕ του Mr Libra στη Sumec

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ολοκληρώθηκε η πώληση των έργων ΑΠΕ του Mr Libra στη Sumec

  Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πώληση  πάρκων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας Euroenergy, του ενεργειακού βραχίονα του ομίλου Libra του Έλληνα εφοπλιστή Γ. Λογοθέτη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν στις αρχές του έτους και ολοκληρώθηκαν αφορούν στην πώληση φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 60MW αλλά και αιολικών πάρκων ισχύος 10MW που βρίσκονται σε λειτουργία αλλά και σε άδειες για την κατασκευή αιολικών πάρκων σε διάφορα στάδια. 

  Όπως επιβεβαιώνουν πηγές της αγοράς η μείζονος σημασίας πώληση των ενεργειακών πάρκων της EuroEnergy, μέλους του Ομίλου Libra, στον κινέζικο όμιλο Sumec Clean Energy International, έχει ολοκληρωθεί, ενώ μέρος των εσόδων από την πώληση συνέβαλε στη μείωση του χρέους της εταιρείας στην Τράπεζα Πειραιώς κατά 220 εκατ. ευρώ

  Σημειώνεται ότι εκτός από την πώληση στην κινεζική Sumec Clean Energy International, η Euroenergy, φέρεται να διαπραγματεύεται την πώληση άλλων έργων προς αμερικανικό fund, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη οριστικοποίηση της συμφωνίας. Συγκεκριμένα οι συζητήσεις αφορούν στο υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της εταιρείας, με ισχύ άνω των 150 MW (αιολικά).

  Με τις κινήσεις αυτές, η Euroenergy και ο όμιλος Libra μειώνουν το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα, περιορίζοντας δραστικά και τη δανειακή τους έκθεση, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο και τυπικά το ζήτημα που είχε ανακύψει εξαιτίας της μετοχικής συμμετοχής του εφοπλιστή στην Πειραιώς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων