Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Μαϊ-2018 12:30

  Πώς ο Σκλαβενίτης επηρεάζει τον ΑΒ Βασιλόπουλο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πώς ο Σκλαβενίτης επηρεάζει τον ΑΒ Βασιλόπουλο

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Χωρίς να τον κατονομάζει, ο Βελγο-Ολλανδικός όμιλος Ahold Delhaize, "φωτογραφίζει” τον όμιλο Σκλαβενίτη και την επαναλειτουργία του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος υπό αυτόν, ως τον βασικό υπαίτιο για τις πιέσεις που συνεχίζει να δέχεται η θυγατρική του στην Ελλάδα, η ΑΒ Βασιλόπουλος.  

  Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης ο διεθνής όμιλος ανακοίνωσε τα οικονομικά του μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Για την παρουσία του στην Ελλάδα και την πορεία της ΑΒ Βασιλόπουλος αναφέρει πως οι πωλήσεις επηρεάστηκαν από την ανάκαμψη του ανταγωνισμού, μέσω της επαναλειτουργίας και της αναδιαμόρφωσης των καταστημάτων του. Αποτέλεσμα οι πωλήσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος να πιεστούν το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, και να μειωθεί το περιθώριο κέρδους της. 

  Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο όμιλος αναφέρει πως στην Ελλάδα, η πορεία των συγκρίσιμων πωλήσεων ήταν αρνητική λόγω της περαιτέρω ομαλοποίησης και ενίσχυσης του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Ο όμιλος πάντως δεν δίνει την ποσοστιαία μεταβολή των πωλήσεών του στην Ελλάδα, εν αντιθέσει με τα στοιχεία που δίνει για τη Ρουμανία, μια αγορά στην οποία το πρώτο τρίμηνο του έτους οι πωλήσεις αυξήθηκαν 19% λόγω και της δημιουργίας νέων καταστημάτων. 

  Σε ότι αφορά την online παρουσία του ομίλου Ahold Delhaize οι συνολικές πωλήσεις του σε αυτό το κανάλι της αγοράς το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 631 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ προέρχονται από την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη γεωγραφική περιοχή στην οποία ανήκει η Ελλάδα.

  Πέρυσι οι πωλήσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος μειώθηκαν 3% σε σχέση με το 2016 ενώ σε σχέση με το 2015 ήταν αυξημένες κατά 8%. Ο ενοποιημένος τζίρος της αλυσίδας κινείται πάνω από 2,1 δις ευρώ, εξυπηρετεί 2,4 εκατομμύρια πελάτες και απασχολεί 14.092 εργαζόμενους. Για τη φετινή χρονιά το πλάνο προβλέπει επενδύσεις πάνω από 90 εκατ. ευρώ και τη δημιουργία 40 νέων σημείων πώλησης σε όλη τη χώρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων