Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Μαϊ-2018 08:24

  Διεθνή "Εμπορικό Διάδρομο" για ελληνικές επιχειρήσεις, ανοίγουν Eurobank - Santander

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Νένας Μαλλιάρα

  Το επόμενο βήμα για τη δικτύωση ελληνικών επιχειρήσεων με τις διεθνείς αγορές υπό την "ομπρέλα" του Trade Club Alliance και της συνεργασίας της με τον όμιλο Santander, θα πραγματοποιήσει η Eurobank.

  Στις 9 Μαΐου, το Trade Club Alliance, το οποίο εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και είναι το Πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διεθνούς Εμπορίου Διασύνδεσης Επιχειρήσεων, θα "ανοίξει" στην Αθήνα το Trade Corridor, φέρνοντας σε επαφή, στο φυσικό κόσμο, επιχειρήσεις που συνυπάρχουν ως μέλη στον ηλεκτρονικό κόσμο του Trade Club, με το βλέμμα στραμμένο στην προοπτική σύναψης επιχειρηματικών συνεργασιών. 

  Στο πλαίσιο αυτό, περίπου, 15 ελληνικές, κατά πλειοψηφία εξαγωγικές, επιχειρήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις - διεθνείς πελάτες της Santander, με επιδίωξη νέες επιχειρηματικές συμφωνίες.

  Πρόκειται για στοχευμένα επιχειρηματικά "συνοικέσια" κατόπιν ενδελεχούς προεργασίας που έγινε από πλευράς Eurobank και Ομίλου Santander. 

  Η πρωτοβουλία για την ενέργεια Trade Corridor βασίστηκε στην τεχνολογία της δικτύωσης του Trade Club. Συγκεκριμένα, η Eurobank, με την υποστήριξη ηλεκτρονικών εργαλείων δικτύωσης του Trade Club, έχει δημιουργήσει μια πρώτη "δεξαμενή" 50 ελληνικών επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στο Trade Club και στις οποίες εντοπίζεται δυναμική αναζήτησης συνεργασιών στο παγκόσμιο δίκτυο των πελατών της Banco Santander

  Οι εταιρείες αυτές, σταδιακά, θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το "Διάδρομο" (Trade Corridor), τον οποίο ανοίγει πλέον η "πύλη" του Trade Club Alliance. Πρόκειται για επιχειρήσεις από τους κλάδους τροφίμων – ποτών, χημικών – πλαστικών, φαρμάκων - καλλυντικών, ένδυσης, δομικών υλικών, ηλεκτρονικών και προσεχώς τεχνολογίας.

  Στενή συνεργασία για on boarding στην πλατφόρμα του Trade Club Alliance από την Eurobank υπάρχει και με επιχειρήσεις εμπορεύσιμων αγαθών από όλους τους κύκλους του προγράμματος egg για τη στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας που "τρέχει" η Τράπεζα από το 2013.

  Αναφερόμενος στη στρατηγική συμφωνία της Eurobank με το Trade Club Alliance, ο κ. Μιχάλης Τσαρμπόπουλος, εκπρόσωπος Eurobank στο Trade Club Alliance, Βοηθός Γενικός Διευθυντής & Επικεφαλής Global Transaction Banking της Τράπεζας, δηλώνει μιλώντας στο Capital.gr: "Πρόκειται για μια συμφωνία κομβικής σημασίας για τη στρατηγική στήριξης των επιχειρήσεων την οποία υλοποιεί η Eurobank, ώστε δυναμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο να αξιοποιήσουν τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει αυτό το παγκόσμιο δίκτυο. Στόχος είναι να εξαπλωθεί το Trade Club Alliance σε 50 χώρες το 2018, δημιουργώντας ολοένα και περισσότερες επιχειρηματικές γέφυρες με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων που προσφέρουν αξιοπιστία, διαφάνεια και αμεσότητα, για όσες επιχειρήσεις θέλουν και μπορούν να τις αξιοποιήσουν."

  Ήδη μέσω του Trade Club Alliance υποστηρίζονται επιχειρήσεις σε 40 χώρες, από 22 χώρες τον Οκτώβριο του 2017. Στους τελευταίους 7 μήνες, η Eurobank έχει συνδέσει στο ηλεκτρονικό δίκτυο του Trade Club περίπου 800 ελληνικές επιχειρήσεις, με περίπου 80 επιχειρήσεις να μπαίνουν μηνιαίως στο Club κατόπιν ενδελεχούς "screening" από την Τράπεζα. Όσο για τη συμμετοχή στην Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Διεθνούς Εμπορίου που έχει δημιουργήσει η Eurobank στη διαδικτυακή πύλη του Exportgate, ήδη οι επιχειρήσεις – μέλη έχουν φτάσει τις 3.000 από 1.600 την άνοιξη του 2017.

  Το γεγονός ότι τα πρώτα εκ του σύνεγγυς επιχειρηματικά "συνοικέσια" μέσω του Trade Corridor έγιναν στην Αθήνα, σηματοδοτεί και αναβαθμίζει την αναγνωρισιμότητα της Ελλάδας ως διεθνούς επιχειρηματικού κόμβου, αλλά και το success story της Eurobank. Η Eurobank επελέγη από τον παγκόσμιο κολοσσό της Santander ως στρατηγικός εταίρος για τη συμμετοχή της στο Trade Club Alliance, παρά το ότι πρόκειται για μια συστημική τράπεζα προερχόμενη από μία οικονομία που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, και δη σε καθεστώς capital controls. 

  Συμμετέχοντας σε ένα club πέντε τραπεζικών γιγάντων (Banco Santander, Nordea, Rabobank, Attijariwafa, KBC), στο οποίο προσχώρησαν εν τω μεταξύ άλλοι τρεις κολοσσοί (Banco BPM, SIAM Commercial Bank, Industrial Bank of Korea), ενώ 4 ακόμη ετοιμάζονται να προστεθούν εντός του 2018, η Eurobank, όχι μόνο επελέγη από την Santander να μεταλαμπαδεύσει στα νέα μέλη το μοντέλο ανάπτυξης και οργάνωσης τόσο του Exportgate, όσο και της προσέλκυσης πελατών στο Trade Club.  Είναι επίσης η Τράπεζα στης οποίας την έδρα (Αθήνα) θα εγκαινιαστεί ο θεσμός του Trade Corridor, αλλά και η Τράπεζα που θα φιλοξενήσει την πρώτη, εκτός Μαδρίτης, γενική συνέλευση των τραπεζικών ομίλων - μελών του Trade Club Alliance, στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2018. 

  Σημειώνεται ότι στις 10 Μαΐου 2018, η Eurobank πρόκειται να λανσάρει επισήμως την πλατφόρμα του Exportgate στην Κύπρο. Επόμενος στόχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η αγορά της Βουλγαρίας στην οποία δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

  Στο πλαίσιο του προγράμματος εξωστρέφειας του Ομίλου Eurobank, τέλος, θα διοργανωθεί και φέτος Επιχειρηματική Αποστολή "Go International”. 

  Το "Go International” θα πραγματοποιηθεί 12-14 Νοεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας συνέχεια σε έναν επιτυχημένο θεσμό, τον οποίο πραγματοποιεί η Eurobank από το 2010. Συνολικά, στους επτά κύκλους του "Go International” πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 10.000 προγραμματισμένες B2B συναντήσεις, ανάμεσα σε 854 αγοραστές και 565 Έλληνες εξαγωγείς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων