Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Μαϊ-2018 08:44

  Με τηλεδιάσκεψη σήμερα η εκκίνηση της αποεπένδυσης των λιγνιτών της ΔΕΗ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Με τηλεδιάσκεψη σήμερα η εκκίνηση της αποεπένδυσης των λιγνιτών της ΔΕΗ

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Μετά την αναβολή της περασμένης εβδομάδας, λόγω της κατάληψης των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ, σήμερα το απόγευμα, προγραμματίζεται να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που θα εκκινήσει και τυπικά τη διαδικασία της αποεπένδυσης του 40% των λιγνιτών. 

  Θα είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης ΔΣ στη ΔΕΗ, υπό τον φόβο πιθανών νέων αντιδράσεων και προσπαθειών των συνδικαλιστών να καθυστερήσουν και άλλο τη διαδικασία πώλησης, η οποία ούτως ή άλλως σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε ένα σφιχτό και στενό χρονοδιάγραμμα. Η ίδια πρακτική δηλαδή της τηλεδιάσκεψης δεν αποκλείεται να χρειαστεί να εφαρμοστεί και στο επόμενο προγραμματισμένο για τις 23 Μαΐου ΔΣ που επίσης θα έχει στην ατζέντα του θέματα που αφορούν στην αποεπένδυση. 

  Βεβαίως ερωτηματικό αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με τη γενική συνέλευση των μετόχων στις 26 Ιουνίου, όπου οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν το σχέδιο σύμβασης απόσχισης, τα καταστατικά και το διορισμό των ΔΣ και των εκπροσώπων των νέων εταιρειών που θα πουληθούν. 

  Δεν αποκλείεται, να επαναληφθούν τα φαινόμενα που είχαμε το 2016 με τις επεισοδιακές γενικές συνελεύσεις του ΟΛΠ, τις τελευταίες πριν την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών στην Cosco, που μετά από αναβολές πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, σε μη μετόχους και συνδικαλιστές. 

  Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα κληθούν μέσω τηλεφώνου να αποφασίσουν για την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης, τον ορισμό της ημερομηνίας μετασχηματισμού του ισολογισμού, τον ορισμό του ορκωτού λογιστή (ΣΟΛ) και τον ορισμό του νομικού συμβούλου (Piper UK PC) του συμβούλου απόσχισης (PWC) και του χρηματοοικονομικού συμβούλου (HSBC Bank). Οι σύμβουλοι αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα την προετοιμασία για τη σύσταση και πώληση των δύο νέων εταιρειών στις οποίες θα εισφερθούν οι υπό πώληση μονάδες, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά. 

  Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το χρονοδιάγραμμα της αποεπένδυσης περιλαμβάνει επίσης την ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ στο επόμενο ΔΣ στις 23 Μαΐου θα εγκριθούν τα σχέδια όρων απόσχισης, οι λογιστικές καταστάσεις, η αναφορά του ελεγκτή, η έκθεση του ΔΣ που θα επικυρωθούν στη γενική συνέλευση της 26ης Ιουνίου, αφού προηγουμένως υποβληθούν και δημοσιευτούν στο ΓΕΜΗ οι όροι απόσχισης και πρόσκλησης της ΓΣ. 

  Επίσης θα επικυρωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος, η οποία θα δημοσιοποιηθεί στις 31 Μαΐου. Οι διαδικασίες σύστασης των δύο νέων εταιρειών (για τις μονάδες και τα ορυχεία της Μελίτης και της Μεγαλόπολης αντίστοιχα)  αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, προκειμένου στη συνέχεια να ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός πώλησης και η μεταβίβαση των μονάδων μέχρι τα τέλη του έτους. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων