Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Μαϊ-2018 08:55

  Το ηλεκτρονικό εμπόριο ενισχύει την ανάπτυξη της DHL Express

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το ηλεκτρονικό εμπόριο ενισχύει την ανάπτυξη της DHL Express

  Το ηλεκτρονικό εμπόριο στο οποίο δίνουν ολοένα και περισσότερο έμφαση οι ελληνικές επιχειρήσεις, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά τους στο εξωτερικό, ενισχύει τους ρυθμούς ανάπτυξης της DHL Express, όπως ανέφερε, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λευτέρης Σαμαράς σε παρουσίαση με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα.
   
  Η DHL Express διαθέτει σήμερα 42 σημεία εξυπηρέτησης, ενώ σε εξέλιξη διαθέτει επενδυτικό πλάνο ύψους 20 εκατ. ευρώ με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της παρουσίας της στην Ελλάδα. 

  Το 2017, το 20% των εσόδων της εταιρείας, που είναι θυγατρική των γερμανικών ταχυδρομείων (Deutsche Post), προήλθαν από αποστολές εταιρειών στο εξωτερικό. Η συμβολή της ναυτιλίας αντιστοιχεί στο 30% των εσόδων της DHL Express στην Ελλάδα  (αποστέλλει δέματα στα πλοία ναυτιλιακών εταιρειών), δηλαδή διαμορφώνεται σε 50 εκατ. ευρώ. Ακόμη, οι ταχυμεταφορές από την Ελλάδα προς χώρες του εξωτερικού αντιπροσωπεύουν μερίδιο σε ποσοστό 55%.
   
  Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς τα τελευταία χρόνια, καταγράφεται ισχυρή άνοδος των εξαγωγών, με τους κλάδους της ένδυσης και υπόδησης και καλλυντικών να αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Εν γένει, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για παγκόσμιες πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου ύψους 3,4 τρισ. δολαρίων το 2019, ενώ το 2017 1.6 δισεκατομμύριο πελάτες αγόρασαν μέσω διαδικτύου.
   
  Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία εκτός από τα αυτόματα κέντρα παραλαβής δεμάτων, έχει καθιερώσει και διευρυμένο, απογευματινό δρομολόγιο αποστολών, έως τις 21:00.
   
  Η ναυτιλία καλύπτει το 30% των εσόδων της DHL Express στην Ελλάδα (συνεργασία με ναυτιλιακές εταιρείες κυρίως για αποστολές δεμάτων στα πλοία τους ανά τον κόσμο) που έφτασαν πέρυσι τα 50 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, όπως είπε ο κ. Σαμαράς έχει σήμερα μερίδιο 55% στις εξερχόμενες από την Ελλάδα ταχυμεταφορές, δηλαδή σε αυτές που απευθύνονται σε χώρες του εξωτερικού. 
   
  Η DHL Express στην Ελλάδα διακινεί, ετησίως, περίπου τρία εκατ. αποστολές, μέγεθος που αντιστοιχεί σε περίπου 22,7 εκατ. κιλά, διαθέτει 170 οχήματα και τρία αεροσκάφη και απασχολεί 500 εργαζόμενους.
   
  Η εταιρεία έχει καταλάβει την πρώτη θέση, στην Ελλάδα, στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον (Great Place to Work), ενώ φέτος είναι η πέμπτη συνεχή χρονιά που προχωρά σε αυξήσεις μισθών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ