Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Μαϊ-2018 13:28

  Φραγκιαδάκης: Χορηγήσεις 2 δισ. στην ενέργεια από την Εθνική Τράπεζα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Φραγκιαδάκης: Χορηγήσεις 2 δισ. στην ενέργεια από την Εθνική Τράπεζα

  Του Χάρη Φλουδόπουλου
   
  Ο ενεργειακός τομέας θα συνεχίσει να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την ελληνική οικονομία, η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει ήδη σε όλες τις μεγάλες επενδύσεις στον κλάδο και σκοπεύει τα επόμενα χρόνια να αυξήσει τις χορηγήσεις της στα 2 δισ. ευρώ στον τομέα, τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΗΑΕΕ.
   
  Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά ενέργειας είναι πολλαπλάσιες του μεγέθους της και αφορούν στους τομές των ΑΠΕ, των δικτύων, των διασυνδέσεων αλλά και της λιανικής αγοράς και της εξοικονόμησης.
   
  Ο CEO της ΕΤΕ επισήμανε ότι ήδη υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στον ενεργειακό κλάδο σημαντικές επενδύσεις και παρά τις δυσκολίες πρόσβασης το τραπεζικό σύστημα σήκωσε μεγάλο μέρος από αυτές, όπως συνέβη π.χ. στον κλάδο των ΑΠΕ, όπου υλοποιήθηκαν επενδύσεις 1,5 με 2 δισ. ευρώ. 
   
  Τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στον τομέα, συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ, και η ΕΤΕ σκοπεύει να παίξει κομβικό ρόλο με ενεργειακές χρηματοδοτήσεις ύψους 2 δισ. ευρώ.

  Η ΕΤΕ είναι και θα παραμείνει τράπεζα της ενέργειας, θα στηρίξουμε όλα τα μεγάλα έργα του κλάδου, κατέληξε ο κ. Φραγκιαδάκης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων