Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Μαϊ-2018 12:43

  Αναβάλλεται για τις 7 Μαΐου το ΔΣ της ΔΕΗ λόγω της κατάληψης στα γραφεία της Επιχείρησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αναβάλλεται για τις 7 Μαΐου το ΔΣ της ΔΕΗ λόγω της κατάληψης στα γραφεία της Επιχείρησης

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:10

  Σε αναβολή οδηγήθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ το οποίο αναμενόταν να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Επιχείρησης. 

  Κι αυτό, λόγω της κατάληψης των γραφείων της Επιχείρησης από ομάδα συνδικαλιστών που αντιτίθεται στην πώληση των μονάδων. 

  Ως αποτέλεσμα, καθυστερούν όλες οι αποφάσεις για την πώληση των λιγνιτών.

  Μετά τη ματαίωση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, η νέα συνεδρίαση με θέμα τον ορισμό συμβούλων και λοιπά θέματα της αποεπένδυσης, ορίζεται με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρείας, για τη Δευτέρα 7 Μαΐου και ώρα 15:00.

  Νωρίτερα το Capital.gr σε δημοσίευμα με τίτλο "Θρίλερ με το ΔΣ της ΔΕΗ με θέμα την πώληση των λιγνιτικών" ανέφερε τα εξής: 

  Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή της συνεδρίασης του κρίσιμου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα το πρωί προκειμένου να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.

  Συγκεκριμένα το ΔΣ της ΔΕΗ επρόκειτο να εγκρίνει το διορισμό τεσσάρων συμβούλων που θα επιβλέπουν τη διαδικασία και επίσης θα ενημερωνόταν επισήμως για το χρονοδιάγραμμα της απόσχισης των κλάδων και της σύστασης των νέων εταιρειών που θα διατεθούν προς πώληση μέσω των διαγωνισμών.

  Ωστόσο από χθες το βράδυ, ομάδα συνδικαλιστών της ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της εταιρείας στοχεύοντας στην αναβολή της συνεδρίασης. Πλέον οι επιλογές που έχει η διοίκηση της εταιρείας είναι είτε να αναβάλει τη σημερινή συνεδρίαση, ή να αποφασίσει τη διεξαγωγή του σε διαφορετικό χώρο ή δια περιφοράς. Να θυμίσουμε πάντως ότι στο ΔΣ μετέχουν και 2 εκπρόσωποι των εργαζομένων (Φωτόπουλος, Καραλευθέρης) που έχουν δηλώσει την κάθετη αντίθεσή τους με τις πωλήσεις.

  Να σημειωθεί πάντως ότι ήδη το χρονοδιάγραμμα των πωλήσεων είναι εξαιρετικά οριακό και το προγραμματισμένο για σήμερα ΔΣ επρόκειτο να κηρύξει επισήμως την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης και μάλιστα με ημερομηνία 31 Μαρτίου ενώ ταυτόχρονα θα προχωρούσε στον ορισμό του ορκωτού λογιστή και των απαραίτητων συμβούλων για τη διαδικασία.

  Συγκεκριμένα ο ορκωτός λογιστής που έχει αποφασίσει να προσλάβει η ΔΕΗ είναι η ΣΟΛ ΑΕ, ενώ οι τρεις σύμβουλοι είναι:

  Για την απόσχιση η PriceWaterhouseCoopers 
  Χρηματοοικονομικός σύμβουλος η HSBC 
  Νομικός σύμβουλος η Piper UK LPC

  Σύμφωνα με το στενό και οριακό χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας των διαγωνισμών, προβλέπεται επίσης σήμερα να υπάρξει ενημέρωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ ακολουθούν:

  1. Στις 23 Μαΐου, εγκρίσεις από το ΔΣ των σχεδίων όρων απόσχισης, των λογιστικών καταστάσεων απόσχισης, της αναφοράς του ελεγκτή και της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και λήψη απόφαση για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στις 26 Ιουνιου
  2. Στην ίδια συνεδρίαση θα εγκριθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
  3. Στις 25 Μαΐου θα δημοσιευτούν στο ΓΕΜΗ οι Όροι Απόσχισης και πρόσκλησης της ΓΣ
  4. Στις 31 Μαΐου θα δημοσιευτεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα ξεκινήσει και επίσημα ο διαγωνισμός

  5. Στις 26 Ιουνίου θα ληφθεί η απόφαση της ΓΣ που θα εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης της απόσχισης, τα καταστατικά και τα ΔΣ των νέων εταιρειών και θα ορίσει τους εκπροσώπους
  6. Στις 28 Ιουνίου θα υπογραφεί η συμβολαιογραφική πράξη της απόσχισης και των καταστατικών 
  7. Στις 29 Ιουνίου θα υποβληθούν στο υπουργείο ανάπτυξης τα σχετικά έγγραφα
  8. Στις 30 Ιουνίου θα εγκριθεί από το ΓΕΜΗ η ίδρυση των νέων εταιριών

  Βεβαίως τα 8 αυτά βήματα βρίσκονται υπό την αίρεση των αντιδράσεων και των ακτιβιστικών δράσεων της ΓΕΝΟΠ, η οποία όπως έδειξε από χθες το βράδυ, θα επιχειρήσει να καθυστερήσει ή και να μπλοκάρει τις πωλήσεις. Άλλωστε όπως έχουν ήδη διαμηνύσει οι συνδικαλιστές, μπορεί ο νόμος να ψηφίστηκε, ωστόσο οι μάχες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων