Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Απρ-2018 14:58

  Κ. Σκρέκας: Καταστροφικά τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2017

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κ. Σκρέκας: Καταστροφικά τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2017

  Για καταστροφικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2017, κάνει λόγο ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά,  το  λειτουργικό περιθώριο κέρδους της εταιρίας το 2017, δεν καλύπτει ούτε το μισό μισθοδοτικό κόστος των εργαζομένων της ΔΕΗ. Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας, κατηγορεί  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς  "υποθήκευσε το μέλλον της ΔΕΗ, των εργαζομένων της και όλων των Ελλήνων εξαιτίας της ανικανότητας και των ιδεοληψιών που την χαρακτηρίζουν".

  Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σκρέκα αναφέρει τα ακόλουθα:

  "Καταστροφικά τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2017. Ούτε το μισό μισθοδοτικό κόστος των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. δεν καλύπτει το  λειτουργικό περιθώριο κέρδους της εταιρίας το 2017.

  Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν ξαφνικά, το βράδυ της Παρασκευής, δείχνουν ότι το λειτουργικό περιθώριο κέρδους (EBITDA) της εταιρείας είναι -χωρίς να συνυπολογισθούν οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις-  μόλις 478 εκατομμύρια ευρώ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, μόνο για τη μισθοδοσία του προσωπικού, απαιτούνται σχεδόν τα διπλάσια, δηλαδή 821 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα ΥΚΩ ύψους 360 εκ. ευρώ που έχουν συμπεριληφθεί στο τελικό αποτέλεσμα, είναι μη επαναλαμβανόμενα και αφορούν τις προηγούμενες χρονιές (2012-2016).

  Μόλις τρία χρόνια πριν, το 2014, η ΔΕΗ παρουσίαζε λειτουργικό περιθώριο κέρδους (EBITDA) προ ΥΚΩ και προ προβλέψεων για επισφάλειες 1453,2 εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή μέσα σε μόλις τρία χρόνια η ΔΕΗ έχει απολέσει 974,6 εκατομμύρια ευρώ ή 67%   του περιθωρίου κέρδους της.

  Η εταιρεία οδηγείται σε αδιέξοδο ως αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:  

  · Θα μπορεί η επιχείρηση να πληρώνει τους εργαζομένους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη λειτουργία της τα επόμενα χρόνια;

  · Πως θα προχωρήσει η εταιρεία μετά και την απώλεια των πιο κερδοφόρων λιγνιτικών εργοστασίων που πουλά η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που ψήφισε;

  · Πως θα επιβιώσει η ΔΕΗ μετά τη δέσμευση της Κυβέρνησης προς την Τρόικα για περαιτέρω μείωση του τζίρου της στο μισό μέχρι το 2020, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα;

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποθήκευσε το μέλλον της ΔΕΗ, των εργαζομένων της και όλων των Ελλήνων εξαιτίας της ανικανότητας και των ιδεοληψιών που την χαρακτηρίζουν. Δυστυχώς το κόστος της πολιτικής τους το πληρώνουν όλοι οι πολίτες".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων