Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Απρ-2018 18:39

  ΕΛΓΕΚΑ: Κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι ζημιών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΕΛΓΕΚΑ: Κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι ζημιών

  Αύξηση των κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, αλλά και του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, ανακοίνωσε για το 2017 ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ. 

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε €1,6 εκατ. έναντι ζημιών €8,7 εκατ. τη συγκρίσιμη χρήση, ενισχυμένα και από το κέρδος που προέκυψε από την πώληση της συμμετοχής στην εταιρία "ARIVIA Α.Β.Ε.Ε."

  Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε 4,9% και διαμορφώθηκε σε €165,5 εκατ. έναντι €157,8 εκατ. το 2016.

  Επίσης, βελτιώθηκε το μικτό περιθωρίου κέρδους σε 17,3% έναντι 15,8% το 2016, ενώ, αυξήθηκαν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου, τα οποία διαμορφώθηκαν σε €8,1 εκατ. έναντι €5,2 εκατ.

  Σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, έντονα θετική ήταν η μεταβολή στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, τα οποία ανήλθαν σε €6,9 εκατ. έναντι €1,1 εκατ. κατά τη συγκρίσιμη χρήση.

  Επίσης, μειώθηκαν σημαντικά οι ζημιές προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες σε €2,0 εκατ. έναντι €9,1 εκατ. το 2016.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος σημείωσε σημαντικές οικονομικές επιδόσεις σε κάθε επίπεδο της επιχειρησιακής λειτουργίας ενισχύοντας τα χρηματοοικονομικά του μεγέθη, με παράλληλη διατήρηση, ακόμα και διεύρυνση των μεριδίων αγοράς που κατείχε, παρά τις σημαντικές προκλήσεις τις οποίες έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία έτη.

  Η βελτίωση της συνολικής χρηματοοικονομικής του εικόνας, αλλά και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της λειτουργικής δομής του, αποτελούν δυο μείζονος σημασίας κατακτήσεις για τον Όμιλο και έρχονται ως αποτέλεσμα της στοχευμένης στρατηγικής αναδιάρθρωσης που έχει θέσει σε εφαρμογή τα τελευταία έτη, τονίζεται και προστίθεται:

  Μερικές από τις πιο σημαντικές στρατηγικές κινήσεις στις οποίες προέβη ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ το 2017, οι οποίες συνεισέφεραν στα θετικά οικονομικά του αποτελέσματα, αφορούν τα ακόλουθα:

  -σύναψη νέων συνεργασιών με προμηθευτές που διαθέτουν ισχυρά και επώνυμα brands στις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται (Ελλάδα, Ρουμανία)

  -ενίσχυση υφιστάμενων συνεργασιών με νέα προϊόντα και αυξημένο πελατειακό χαρτοφυλάκιο

  -διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των κωδικών που διαθέτει στην αγορά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (private label)

  -επαναδραστηριοποίηση στο πρώην δίκτυο του Ομίλου Μαρινόπουλου υπό τη διαχείριση της εταιρίας "Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη" 

  Επιπλέον, στα φετινά θετικά αποτελέσματα καθοριστική ήταν η βελτιστοποίηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και η μείωση των λειτουργικών εξόδων, παρά τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Ομίλου, σε συνδυασμό με τη συνεπή πιστωτική πολιτική που ακολουθείται από τον Όμιλο.

  Τέλος, σημειώνεται πως η πώληση της συμμετοχής στην "ARIVIA Α.Β.Ε.Ε." στις αρχές του 2017, βοήθησε τον Όμιλο ΕΛΓΕΚΑ να αποκομίσει σημαντικά οφέλη σε πολλά επίπεδα, ενισχύοντας την κεφαλαιακή του επάρκεια και εξασφαλίζοντας την εισροή κεφαλαίων σημαντικού ύψους.

  Κατά τη διάρκεια του 2018, ο Όμιλος θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υλοποίηση της επιτυχημένης επιχειρησιακής στρατηγικής του, εντείνοντας τις ενέργειες αναβάθμισης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του, την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση υφιστάμενων και νέων καναλιών διανομής και τις προσπάθειες μείωσης του λειτουργικού του κόστους.

  Στρατηγικός στόχος του Ομίλου για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι να διατηρήσει τη θετική χρηματοοικονομική του εικόνα, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει θέσει σε εφαρμογή και να επιτύχει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων