Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Απρ-2018 17:55

  Δεν κινδυνεύει το έργο SCADA της ΕΥΑΘ, σύμφωνα με την εταιρεία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Δεν κινδυνεύει το έργο SCADA της ΕΥΑΘ, σύμφωνα με την εταιρεία

   Εντός χρονοδιαγράμματος και πάντως πριν από το τέλος του 2020 αναμένεται να έχει υλοποιηθεί το έργο εγκατάστασης συστήματος SCADA στο δίκτυο της Εταιρείας 'Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Το σύστημα θα επιτρέψει τον τηλε - έλεγχο και αυτοματισμό του συστήματος ύδρευσης στην περιοχή αρμοδιότητας της ΕΥΑΘ, ενώ κίνδυνος μη ολοκλήρωσής του δεν υπάρχει, όπως διαβεβαιώνει η εταιρεία, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα μετά από ερώτηση της ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μαρίας Σπυράκη, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

     Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, το συγκεκριμένο έργο, ύψους 4 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να βελτιώσει την απόδοση του υδροδοτικού συστήματος της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο στάδιο υποβολής αιτήματος έγκρισης - από τη διαχειριστική αρχή - των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού, ενώ στη συνέχεια, κι΄ εφόσον ληφθεί η τελική έγκριση, θα ακολουθήσει και η προκήρυξή του. Κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί το έργο δεν υπάρχει, δεδομένου ότι στα προς έγκριση τεύχη δημοπράτησης προβλέπεται η ολοκλήρωσή του εντός 24 μηνών και πάντως πριν από τα τέλη του 2020.

     Πριν από την αρχική υποβολή των τευχών δημοπράτησης προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η μέγιστη δυνατή διαφάνειά του.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων