Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Απρ-2018 11:32

  Προς αύξηση κεφαλαίου 30 εκατ. ευρώ η Παγκρήτια Τράπεζα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Προς αύξηση κεφαλαίου 30 εκατ. ευρώ η Παγκρήτια Τράπεζα

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει η Παγκρήτια Τράπεζα.

  Αν και οι όροι της αύξησης δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί, τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο Capital.gr ότι πρόθεση του στρατηγικού επενδυτή, Lyktos Group, που ελέγχει ήδη το 21,5% της τράπεζας, είναι να συμμετάσχει κατά το ποσοστό του.

  Σημειώνεται ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες κλείνουν με τις μνημονιακές τους υποχρεώσεις. Όπως έχει γράψει το Capital.gr, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών ολοκλήρωσε και μάλιστα με υπέρβαση την άντληση κεφαλαίων για την κάλυψη του κεφαλαιακού κενού που αντιμετώπιζε, συγκεντρώνοντας από μικρούς ιδιώτες επενδυτές κεφάλαια 1,05 εκατ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, στην Τράπεζα της Ελλάδος υποβλήθηκε αίτημα από ξένο fund για ειδική συμμετοχή στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας, καθώς και αίτημα η τελευταία να προχωρήσει στην απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου. Για τις συγκεκριμένες διεργασίες, η Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας ζήτησε και έλαβε παράταση μέχρι τις 23 Ιουνίου.

  Εν τω μεταξύ, ευρύτερα οι μη συστημικές τράπεζες προχωρούν σε κεφαλαιακή ενίσχυση. Στο πλαίσιο αυτό, το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ της Attica Bank, ύψους 198 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ανοίξει στις 7 Μαΐου. Η αύξηση θα γίνει με την έκδοση 660 εκατομμυρίων νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με μετρητά και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ του παλαιού μετόχου. 

  Η διοίκηση της Attica Bank έχει μπει στη φάση της διαπραγμάτευσης με τα funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας, συνολικού ποσού 700,5 εκατ. ευρώ.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων