Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Απρ-2018 13:48

  Τη συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα "Wind Vision" παρουσίασε η Wind

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Την έναρξη εμπορικής διάθεσης της νέας υπηρεσίας συνδρομητικής τηλεόρασης με την ονομασία "Wind Vision" ανακοίνωσε σήμερα η Wind Ελλάς. 

  Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων της εταιρείας Νάσος Ζαρκαλής χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ιστορική για την Wind. " Είμαστε ένας ανεξάρτητος πάροχος που βασιζόμαστε σε Έλληνες. Έπειτα από 25 χρόνια στην Ελλάδα και μετά την είσοδο μας στη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία, η εταιρεία εισέρχεται και στον κλάδο της συνδρομητικής της τηλεόρασης, με την προσδοκία να αλλάξουμε τα δεδομένα σε αυτή την αγορά".

  Στηριχθήκαμε στις δικές μας δυνάμεις και στους ανθρώπους μας, προβάλλοντας τις δικές μας αξίες: επιμονή, ακεραιότητα, προσοχή στον πελάτη, τόνισε ο κ. Ζαρκαλής, δηλώνοντας υπερήφανος για τα επιτεύγματα της ελληνικής ομάδας της Wind που κατάφερε να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον και κεφάλαια.

  Προβλέποντας ότι το 2018 η εταιρεία θα έχει επιταχυνόμενη ανάπτυξη, δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι η εταιρεία έχει την εμπιστοσύνη 3 εκατομμυρίων καταναλωτών, υλοποιώντας συγχρόνως νέες, μεγάλες επενδύσεις για δίκτυα νέας γενιάς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Το 2018 είναι η χρονιά της τηλεόρασης για την Wind, προσθέτοντας έναν νέο πυλώνα ανάπτυξης, σημείωσε. Απαντώντας στην ερώτηση εάν η εταιρεία μπαίνει αργά στο συγκεκριμένο χώρο, απάντησε αρνητικά διότι, όπως υποστήριξε, η αγορά αλλάξει, αλλάζει με ταχύτητα και με μεγάλη ένταση.

  Οβιδιακή μεταμόρφωση 

  Όπως σημείωσε ο κ. Ζαρκαλής, η μεταμόρφωση της αγοράς του pay tv στην Ελλάδα θα είναι "οβιδιακή" για συγκεκριμένους λόγους:

  - Λόγω της χαμηλής διείσδυσης (25% η διείσδυση του pay tv στην Ελλάδα, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι στο 60%).

  - Της τεχνολογίας στο pay tv που αλλάζει λόγω της τεχνολογίας και των νέων επενδύσεων στα δίκτυα, αλλά και των αλλαγών στη μετάδοση του περιεχομένου, στη μετάδοση του σήματος υψηλής ευκρίνειας (HD)

  - Των προτιμήσεων του καταναλωτή που πλέον επιθυμεί πρόσβαση σε τηλεοπτικό περιεχόμενο όχι μέσω της τηλεόρασης αλλά μέσω των έξυπνων συσκευών

  - Των αλλαγών στο επιχειρηματικό μοντέλο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην πρόσβαση και τη διάθεση τηλεοπτικού περιεχομένου, το οποίο δεν βασίζεται πια σε αποκλειστικότητες.

  Η Wind Vision είναι ευρυζωνική, έχει την πρώτη Android tv πλατφόρμα (σε συνεργασία με τη Google), με 4Κ ανάλυση, δεν απαιτείται δορυφορικό πιάτο και το μόνο που χρειάζεται είναι μια ειδική συσκευή (λειτουργεί με τετραπύρηνο επεξεργαστή) που συνδέεται στην τηλεόραση με ένα μόνο καλώδιο. Η τηλεόραση της Wind χρησιμοποιεί την τεχνολογία των Netflix και YouTube, προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας εικόνα.

  Διαθέτει ένα μοναδικά εύχρηστο περιβάλλον πλοήγησης και ο τηλεθεατής μπορεί να το χρησιμοποιήσει με ευκολία. Το σημαντικότερο είναι ότι η πλατφόρμα της εταιρείας απελευθερώνει τον τηλεθεατή σε επίπεδο θέασης καθώς μπορούν διαφορετικοί χρήστες να βλέπουν διαφορετικό περιεχόμενο από διαφορετικές συσκευές, μέσω μιας και μόνο σύνδεσης. Οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και να χειρίζονται τον οδηγό προγράμματος, μέσω μιας απλής εφαρμογής από το κινητό τους τηλέφωνο, με πρόσβαση σε τηλεοπτικό περιεχόμενο, παιχνίδια, περιεχόμενο της Google, του YouTube, μουσική και πολλά άλλα. Πρόσβαση στη Wind Vision θα έχουν οι συνδρομητές της Wind και η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσω δύο πακέτων, των Family Pack (9,90 ευρώ το μήνα) και Full Pack (24,90 το μήνα).

  Σε επίπεδο περιεχομένου, η εταιρεία θα διαθέτει 60 συνδρομητικά κανάλια, όλα τα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια, αθλητικό περιεχόμενο των καναλιών Novasports και πρόσβαση στο Netflix. Το Netflix θα είναι διαθέσιμο ως μέρος της πλατφόρμας και θα είναι πλήρως ενσωματωμένο στη Wind Vision, με ελληνικούς υπότιτλους και μενού. 

  Ο κ. Ζαρκαλής μίλησε για έναν νέο τρόπο να βλέπει κανείς τηλεόραση, μια εντελώς νέα τηλεοπτική εμπειρία που έρχεται να ολοκληρώσει το πακέτο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συνδρομητές της εταιρείας.

  Ερωτηθείς, τι θα συμβεί εάν η Wind αλλάξει στρατηγική σε περίπτωση που επικρατήσει στο διαγωνισμό για την απόκτηση της Forthnet, απάντησε ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή. Επίσης, δεν απέκλεισε μελλοντικά η εταιρεία να προχωρήσει και στην παραγωγή δικού της τηλεοπτικού περιεχομένου, ενώ εκτίμησε πως στο μέλλον και ενόψει των αλλαγών στον κλάδο, είναι πιθανό οι παίκτες του χώρου να προχωρήσουν σε "χονδρική" διάθεση περιεχομένου με στόχο τον καλύτερο έλεγχο του κόστους λειτουργίας τους.

  Wind Vision

  Εξοπλισμός και περιεχόμενο 

  Ο εξοπλισμός της Wind Vision συνδυάζει τηλεοπτικό περιεχόμενο που μεταδίδεται ευρυζωνικά μέσω του δικτύου σταθερής & Internet της WIND και την λήψη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση δορυφορικό πιάτου. Επιπλέον, ο αποκωδικοποιητής μπορεί να συνδεθεί στο οικιακό δίκτυο ενσύρματα αλλά και ασύρματα μέσω Wi Fi, χωρίς επιπρόσθετα καλώδια. 

  Ο χρήστης μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον πλοήγησης και με τη χρήση ενός και μόνο απλού τηλεκοντρόλ να δίνει πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο. Υπάρχει επίσης δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου σε ανάλυση 4K και τεχνολογία HDR, ενώ ο θεατής απελευθερώνεται από τον περιορισμό της μίας οθόνης καθώς η υπηρεσία προσφέρει ταυτόχρονη παρακολούθηση διαφορετικού περιεχομένου από την τηλεόραση, το smartphone και το tablet όποτε και όπου θέλει ο χρήστης. Η multiscreen εμπειρία είναι διαθέσιμη σε όλους τους συνδρομητές Wind Vision, απλά κατεβάζοντας την εφαρμογή WIND VISION στο tablet / smartphone

  Η υπηρεσία υποστηρίζει την θέαση on demand μέσα από νέες λειτουργίες όπως Catch up (ο συνδρομητής μπορεί να παρακολουθήσει τα αγαπημένα του προγράμματα μέχρι και 7 ημέρες από την αρχική τους προβολή) και επανεκκίνηση ζωντανού προγράμματος (αν χάσει ο θεατής την αρχή του προγράμματός μπορεί να πατήσει επανεκκίνηση και να το δει από την αρχή)

  Επιπλέον, μετατρέπει το smartphone σε τηλεχειριστήριο, έχει δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών συσκευών είτε μέσω USB θύρας είτε με Bluetooth, όπως gamepad για παιχνίδια, ασύρματα ηχεία ή ασύρματα ακουστικά και διαθέτει αναβαθμισμένο οδηγό προγράμματος με 3 διαφορετικούς τρόπους περιήγησης στα προγράμματα των καναλιών

  Android TV 

  Μέσα από τη συνεργασία της WIND με τη Google η Wind Vision είναι η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία Android TV στην Ελλάδα και ανάμεσα στις πρώτες στην Ευρώπη. 

  Τι σημαίνει Android TV για την τηλεόραση; Πρακτικά, ό,τι το smartphone για την κινητή τηλεφωνία. Η WIND VISION ως Android TV κάνει κάθε τηλεόραση "έξυπνη" και προσφέρει άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, όπως τo Google Play Movies για ταινίες on demand, συμπεριλαμβανομένων όλων των νέων κυκλοφοριών και μιας τεράστιας ταινιοθήκης που μπορεί ο συνδρομητής να παρακολουθήσει στο δικό του χρόνο, μουσικές εφαρμογές όπως το Spotify, το Tunein, το Google Play Music, τον κόσμο του YouTube και το Google play Games

  Ως Android TV, η WIND VISION έχει επιπλέον τεχνολογικές δυνατότητες, όπως το Chromecast. Ο συνδρομητής μπορεί να μεταδώσει ασύρματα περιεχόμενο στην τηλεόρασή όπως προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο αλλά και περιεχόμενο εφαρμογών, από το smartphone και το tablet του με το πάτημα ενός κουμπιού αλλά και φωνητική αναζήτηση στο περιεχόμενο εφαρμογών της Google ώστε να βρίσκει αυτό που θέλει εύκολα και απλά, μόνο με την φωνή του

  Σε επίπεδο περιεχομένου περιλαμβάνονται τα κανάλια FOX, FOX life μαζί με επιπλέον ψυχαγωγικά κανάλια όπως E!, Food Network, παιδικά προγράμματα (Disney, Disney Junior, Disney XD, nickelodeon, SMILE, BabyTV), ντοκιμαντέρ (National Geographic, Nat Geo WILD, travel channel, Viasat History, Viasat Nature, Viasat Explore, CBS reality, History, CRIME+ INVESTIGATION, RT DOCS), μουσικά κανάλια (MTV LIVE HD, VH1,MTV ROCKS, MTV HITS, STINGRAY LITE, STINGRAY VIBE, STINGRAY LOUD, STINGRAY JUICEBOX, DJAZZ, iConcerts, CMUSIC, CLASSICA, STINGRAY AMBIENCE), ειδησεογραφικά δίκτυα (Bloomberg TV, Euronews (Eng), Sky News, CNBC, BBC World News, Deutsche Welle, Rai 1, France 24, TV5 Monde, TVE, RT, Aljazeera, CGTN, NHK World) κ.α.

  Επιπλέον, τα ελληνικά κανάλια εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας, γίνονται διαθέσιμα στο ίδιο περιβάλλον πλοήγησης με εμπλουτισμένο οδηγό προγράμματος με εικόνες και πληροφορίες ανά πρόγραμμα.

  Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της Wind στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων