Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Απρ-2018 08:06

  Επενδύσεις 44 εκατ. ευρώ θα ολοκληρώσει το 2018 η Πλαστικά Θράκης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Επενδύσεις 44 εκατ. ευρώ θα ολοκληρώσει το 2018 η Πλαστικά Θράκης

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου 

  Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει ένα επενδυτικό πρόγραμμα στη διετία 2015-2016, συνολικού ύψους 52 εκατ. ευρώ, οι οποίες κατευθύνθηκαν σε νέες γραμμές παραγωγής στον κλάδο των τεχνικών υφασμάτων στην Ελλάδα, ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης συνεχίζει την υλοποίηση του πλάνου για τη διετία 2017-2018 με στόχευση κυρίως στις θυγατρικές του εξωτερικού για την αύξηση της παραγωγής. 

  Οι επενδύσεις που θα υλοποιήσει σε αυτή τη διετία ο ακριτικός όμιλος και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη στον τομέα των πλαστικών εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 44 εκατ. ευρώ. Ήδη το 2017 υλοποιήθηκαν επενδύσεις συνολικού ύψους 21,7 εκατ. ευρώ, από τα οποία 14,1 εκατ. αφορούσαν στον κλάδο των Τεχνικών Υφασμάτων και 7,6 εκατ. στον κλάδο της Συσκευασίας. Στο επίκεντρο είναι η θυγατρική Don&Low στη Σκοτία και η αύξηση της δυναμικότητας της κατά 15 χιλ. τόνους, αν και υπάρχει η πρόβλεψη, υπό προϋποθέσεις, για περαιτέρω αύξηση, ενώ ενισχύθηκαν οι υποδομές στη μονάδα της Ξάνθης και στη Βουλγαρία. 

  Μέχρι το τέλος της χρονιάς η Πλαστικά Θράκης θα ολοκληρώσει το διετές της πλάνο, με επενδύσεις άνω των 22 εκατ.ευρώ, ανεβάζοντας τις συνολικές επενδύσεις στη διετία στα 44 εκατ.ευρώ. 

  Ο όμιλος που δραστηριοποιείται σε δύο βασικούς τομείς (τεχνικά υφάσματα – συσκευασία) οι οποίοι καλύπτουν συνολικά 24 τομείς δραστηριοποίησης (market segments). Ο κλάδος Τεχνικών Υφασμάτων αφορά στην παραγωγή και εμπορία συνθετικών υφασμάτων για βιομηχανικές και τεχνικές χρήσεις, με κύρια προϊόντα τα γεωυφάσματα, τις μεμβράνες μόνωσης και τα τεχνικά υφάσματα για αγροτικές και βιομηχανικές χρήσεις. To 96% των πωλήσεων πραγματοποιείται στο εξωτερικό. 

  Ο κλάδος Συσκευασίας αφορά στην παραγωγή και εμπορία ειδών συσκευασίας καταναλωτικών προϊόντων με εφαρμογές στη συσκευασία τροφίμων και χημικών καθώς και ειδών συσκευασίας βιομηχανικών προϊόντων και αφορούν κυρίως σάκους, μεγασάκους και φιλμ παλετοποίησης. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει προσανατολισμό την Ε.Ε. με έμφαση τις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης κυρίως, αλλά και της Σκανδιναβίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. 

  Παράλληλα, από τις αρχές του 2013 ο όμιλος δραστηριοποιείται και στον αγροτικό κλάδο μέσω της θυγατρικής "Θερμοκήπια Θράκης”, με παραγωγή ντομάτας με την εφαρμογή της μεθόδου υδροπονικής καλλιέργειας και την αξιοποίηση και χρήση γεωθερμικής ενέργειας. 

  Συνολικά, ο όμιλος Πλαστικά Θράκης, με παρουσία σε 11 χώρες και εμπορικό δίκτυο σε 80 αγορές, έχει στοχεύσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και διεθνοποίησή του στα επόμενα χρόνια.

  Στη χρήση του 2017 , ο όμιλος ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό 9,1% και μείωση κερδοφορίας, λόγω των αυξημένων εξόδων πωλήσεων, ως αποτέλεσμα των νέων επενδύσεων που υλοποιούνται αλλά και εξαιτίας των αρνητικών συναλλαγματικών διαφορών λόγω της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο ΗΠΑ και τη λίρα Αγγλίας. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων