Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Απρ-2018 23:41

  Alphabet: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άλμα σημείωσαν το τελευταίο τρίμηνο τα κέρδη της Alphabet, της μητρικής της Google, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  Ειδικότερα, ο κολοσσός της τεχνολογίας ανακοίνωσε κέρδη 9,4 δισ. δολ. για το πρώτο τρίμηνο ή 13,33 δολ. ανά μετοχή από 5,43 δισ. δολ. ή 7,73 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 3,03 δισ. δολ. από επενδύσεις που κατέχει και πρέπει πλέον να εμφανίζονται στις οικονομικές της καταστάσεις. Χωρίς να περιλαμβάνονται οι επενδύσεις αυτές η Alphabet κατέγραψε κέρδη 9,93 δολ. ανά μετοχή.

  Τα έσοδα ανήλθαν σε 31,15 δισ. δολ. από 24,75 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα έξοδα απόκτησης κυκλοφορίας (traffic acquisition costs) ήταν 6,29 δισ. δολ.

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών περίμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 9,28 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 24,26 δισ. δολ. χωρίς να περιλαμβάνονται τα έξοδα απόκτησης κυκλοφορίας.

  Για το επόμενο τρίμηνο οι αναλυτές περιμένουν τα κέρδη της εταιρείας να διαμορφωθούν στα 9,90 δολ. ανά μετοχή με έσοδα της τάξης των 25,25 δισ. δολ.

  Ο τίτλος της Alphabet σημειώνει μικρά κέρδη 0,3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων