Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Απρ-2018 16:09

  Στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στη Viva Wallet απέκτησε η DECA Investments

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στη Viva Wallet απέκτησε η DECA Investments

  Στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Viva Wallet Holdings,  έναντι 15 εκατ. ευρώ, απέκτησε η DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar. Πρόκειται για την έκτη επένδυση που ολοκλήρωσε το fund Diorama. 

  Ο Όμιλος εταιρειών VivaWallet δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2000. Αποτελείται από τις εταιρείες VivaWallet Holding AE (μητρική εταιρεία του Ομίλου, πρώην Realize AE) η οποία για περισσότερα από 18 χρόνια διατηρεί ηγετική θέση στον τομέα τεχνολογιών πληροφορικής για συστήματα συναλλαγών, τη Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΑΕ, που δραστηριοποιείται σε B2C υπηρεσίες μεταφορών, θεαμάτων, (γνωστή ως Viva.gr), καθώς και τη Viva Υπηρεσίες Πληρωμών ΑΕ ("Viva Payments”). 

  Η Viva Payments (https://vivapayments.com/) αποτελεί το μοναδικό Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος στην Ελλάδα το οποίο είναι Principal Member των οργανισμών MasterCard και Visa για υπηρεσίες εκκαθάρισης (acquiring) και έκδοσης καρτών (issuing) και είναι ο μόνος χρηματοοικονομικός οργανισμός πανευρωπαϊκά που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε cloud υποδομές (Microsoft Azure).

  Η Viva Payments παρέχει υπηρεσίες πληρωμών σε τρία νομίσματα (€, £, LEU) και πέντε χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Ρουμανία). Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην Ελλάδα, διαθέτει υποκατάστημα στις Βρυξέλλες και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία "passporting" της άδειάς της στις υπόλοιπες 29 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. 

  Η επένδυση στη Viva συνάδει με τη στρατηγική του Diorama Fund, να πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις, συμμετέχοντας σε δυναμικές, αναπτυσσόμενες, εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις. Επιδίωξή του είναι να βοηθήσει τις εταιρείες στις οποίες επενδύει να εκμεταλλευτούν τα εν δυνάμει ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και να γίνουν ισχυροί παίκτες στον διεθνή χώρο. 

  Όπως δήλωσε ο κ. Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Viva, "η επένδυση αυτή του Diorama και των διεθνών θεσμικών επενδυτών όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), αποτελεί μία ενδιάμεση χρηματοδότηση του 5ετούς αναπτυξιακού πλάνου της εταιρείας στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Το πλάνο αυτό ξεκίνησε με τη στρατηγική μας συνεργασία με τις επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων της Μαριάννας Ι. Λάτση και του Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση το Νοέμβριο 2014. Τον επόμενο γύρο χρηματοδότησης διαχειρίζεται η JEFFERIES GROUP LLC".

  Από πλευράς DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, ο Διευθυντής Επενδύσεων της Γιάννης Καλαντζής δήλωσε: "H Viva είναι μια εταιρεία που παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από χρόνια. Είμαστε εντυπωσιασμένοι με τον δυναμισμό της, τις πρωτοποριακές επιχειρηματικές κινήσεις, την προσοχή στην λεπτομέρεια αλλά και την ικανότητα να διακρίνει ευκαιρίες που δημιουργούν οι εξελίξεις στην τεχνολογία και στο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Επόμενος στόχος της Viva θα είναι η διεκδίκηση μιας ουσιαστικής θέσης στη ραγδαία εξελισσόμενη ευρωπαϊκή αγορά. Πιστεύουμε ότι ως επενδυτές θα τη βοηθήσουμε να ενδυναμώσει τη θέση της στον ταχέως αναπτυσσόμενο και υπό διαμόρφωση κλάδο των εταιρειών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) και πιο συγκεκριμένα αυτόν των πληρωμών και συναλλαγών που έχει προσελκύσει μόνο το 2017 επενδύσεις ύψους € 30 δισεκατομμυρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.” 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων