Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Απρ-2018 14:01

  Κορυφαίες επιδόσεις για τη Eurolife το 2017

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κορυφαίες επιδόσεις για τη Eurolife το 2017

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:24

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Την ανάγκη ενίσχυσης της ιδιωτικής ασφάλισης ως τον τρίτο πυλώνα ασφάλισης μετά την κρατική ασφάλιση και τα επαγγελματικά ασφαλιστικά ταμεία τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurolife Ασφαλιστικής Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

  Όπως είπε η πορεία για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς δίνει θετικά μηνύματα και υπάρχει εκλογίκευση σε τομείς της αγοράς.  Ωστόσο,  ακόμη, η ελληνική ασφαλιστική αγορά, αν και φαίνεται ότι το 2015 ακούμπησε τα χαμηλά της (3,6 δισ. Ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα), παραμένει στο ένα τέταρτο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. 

  "Το γενναιόδωρο κράτος σε συντάξεις και υγεία δεν υπάρχει πια. Η ιδιωτική ασφάλιση πρέπει να αναπτυχθεί για να πάρει το συμπληρωματικό ρόλο στην ασφάλιση των πολιτών" είπε ο κ. Σαρρηγεωργίου. 

  Όπως πρόσθεσε, η ανάπτυξη αυτή θα έρθει καθώς γυρίζει η οικονομία, και τότε η ασφαλιστική αγορά θα αναπτυχθεί με ταχύτερους συγκριτικά με το ΑΕΠ ρυθμούς. Ωστόσο, προέβλεψε ότι άμεσα η οικονομία δεν θα παρουσιάσει ρυθμούς ανάπτυξης 3% με 4%, που είναι απαραίτητοι για να καλυφθούν οι απώλειες του ΑΕΠ. 

  Ο κ. Σαρρηγεωργίου προέβλεψε ότι ενδεχομένως και από το τρέχον έτος θα υπάρξει συγκέντρωση στην ασφαλιστική αγορά με εξαγορές και συγχωνεύσεις. 

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurolife αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα της ασφαλιστικής αγοράς, τονίζοντας τον "ελέφαντα στο δωμάτιο" που είναι η πολιτεία. "Δεν μπορούμε να τα λύσουμε όλα 100% με κρατικές λύσεις. Η Πολιτεία πρέπει να αναγνωρίσει ότι η ιδιωτική ασφάλιση έχει και ευθύνη και σοβαρό ρόλο να παίξει για το καλό του κοινωνικού συνόλου και επίσης είναι αξιόπιστη". 

  Αναφέρθηκε επίσης στην οδηγία Solvency II και τις πολλές κανονιστικές ρυθμίσεις που ναι μεν δίνουν αξιοπιστία στην ασφαλιστική αγορά, ωστόσο προσθέτουν πολλή γραφειοκρατία και πρόσθετο κόστος. "Γίνονται προσπάθειες από την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών αλλά πρέπει και οι ευρωπαϊκές αρχές να καταλάβουν και να ελαφρύνουν τη Solvency ΙΙ στα σημεία που δεν προσθέτει αξία στην αγορά. 

  Ο κ. Σαρρηγεωργίου μίλησε επίσης για την ανάγκη να τηρείται η σωστή τιμολογιακή πολιτική, ειδικά στον τομέα του αυτοκινήτου, διαφορετικά μακροπρόθεσμα δεν θα είναι ωφελημένος ούτε ο καταναλωτής. 

  Παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα της Eurolife, ανέφερε ότι διαχρονικά η Eurolife παραμένει κορυφαία εταιρεία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Το 2017 παρουσίασε προ φόρων κέρδη 81 εκατ. ευρώ μέσα στα οποία βρίσκονται λειτουργικά κέρδη 64 εκατ. ευρώ, αυξημένα 11% από πέρυσι. Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στα ίδια κεφάλαια της εταιρείας που ανέρχονται σε 651 εκατ. ευρώ, από 400 εκατ. το 2016, "γεγονός που δείχνει πόσα χρήματα έχει τοποθετήσει στην εταιρεία ο μέτοχος (Fairfax), ο οποίος είναι και πολύ ικανοποιημένος από την εταιρεία". 

  Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Eurolife το 2017 ανήλθε σε 2,4 δισ. ευρώ ενώ άνω του ενός δισ. ευρώ ήταν τοποθετημένο σε ελληνικά ομόλογα.  Η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ στην τεχνολογία και δημιούργησε μέσα σε οκτώ μήνες νέες εργασίες ύψους 5 εκατ. ευρώ. 

  Το 2017 η απόδοση των προϊόντων της για τους ασφαλισμένους ανήλθε σε 3,6%, παραμένοντας σταθερά υψηλή κατά την τελευταία τριετία. 

  Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Eurolife για τις οικονομικές επιδόσεις του 2017, αναφέρει: 

  Το 2017 χαρακτηρίζεται από την παραγωγικότητα, την καινοτομία , την εξέλιξη και αποτελεί για τον Όμιλο Eurolife ERB μια χρονιά συστηματικής εργασίας σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, αλλά και σημαντικών επενδύσεων σε έργα υποδομής που υπερβαίνουν τα €2 εκατ., καταγράφοντας αύξηση κατά 103% σε σύγκριση με το 2016.

  Οι συγκεκριμένες επενδύσεις αφορούν στην εφαρμογή του μακροχρόνιου πλάνου ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου με μια σειρά από ουσιαστικές αλλαγές και αναβαθμίσεις που συντελέστηκαν σε σημαντικές λειτουργίες και διαδικασίες του Ομίλου, παράλληλα με εκσυγχρονισμό του προϊοντικού χαρτοφυλακίου, δίνοντας έμφαση στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

  * Επενδύσεις σε νέες μεθοδολογίες: agile methodology, machine learning methodology, anti-fraud τεχνολογία (σε συνεργασία με την εταιρεία Friss, η οποία διαθέτει την πιο σύγχρονη τεχνολογία για τον εντοπισμό της ασφαλιστικής απάτης), πιλοτικό έργο βελτίωσης της τιμολόγησης

  * Επενδύσεις σε έργα υποδομής με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνεργατών και τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πελάτες μας (operational excellence): Eurolife Partners - ένα νέο, σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών και της εμπειρίας εξυπηρέτησης των πελατών και των συνεργατών του Ομίλου, νέο ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο (παροχή δυνατότητας στο Eurolife Experience Center για υψηλού επιπέδου προσωποποιημένη υποστήριξη πελατών και συνεργατών)

  * Επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό: 40 προσλήψεις για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου με έμπειρα και δυναμικά στελέχη εντός και εκτός ασφαλιστικής αγοράς (από τους κλάδους της έρευνας, της τεχνολογίας, του marketing, των οικονομικών).

  * Επενδύσεις σε νέα προϊόντα: Αναμόρφωση όλου του εύρους των συνταξιοδοτικών και αποταμιευτικών προγραμμάτων και παρουσίαση νέων, όπως η ασφάλιση εισπράξεων POS.

  Όσον αφορά στα επιμέρους οικονομικά στοιχεία, ο Όμιλος Eurolife ERB κατέγραψε το 2017 παραγωγή ασφαλίστρων €483 εκατ., απέδωσε στους ασφαλισμένους του αποζημιώσεις και εξαγορές οι οποίες ανήλθαν στα €252 εκατ.(1) ενώ διατήρησε, για ακόμα μια χρονιά, σταθερά υψηλή τη φερεγγυότητα του.

  Σε επίπεδο μεριδίων, ο Όμιλος Eurolife ERB κατέλαβε το 12,2% της αγοράς, 21,3% στις ασφάλειες Ζωής και 3,3% στις Γενικές ασφάλειες (2).

  Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος παρουσίασε αύξηση στην παραγωγή των προγραμμάτων περιοδικής καταβολής ασφαλίστρου, τόσο Ζωής, Υγείας αλλά και Γενικών ασφαλίσεων, μια ομάδα προγραμμάτων στην οποία θα συνεχίσουμε στρατηγικά να επενδύουμε και το 2018.

  Σε ό,τι αφορά την ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Α.Ε.Μ.Α., θυγατρική εταιρεία του Ομίλου στη διαμεσολάβηση ασφαλιστικών εργασιών, διατήρησε τη δυναμική της, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε €1,1 εκατ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων