Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Απρ-2018 08:40

  Μέσα στον Μάιο η ΑΜΚ της Praxia Bank

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Νένας Μαλλιάρα

  Στην τελική ευθεία για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, βρίσκεται η Praxia Bank

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, μετά το road show στις διεθνείς αγορές, προς την ολοκλήρωσή της βαίνει η διαδικασία του due diligence από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Από τη διαδικασία υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για τη συμμετοχή πολύ γνωστών ονομάτων του εξωτερικού στη νέα μετοχική σύνθεση της τράπεζας. 

  Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.  Στην ΑΜΚ πρόκειται να συμμετάσχει και το fund Atlas Merchant Capital, το οποίο  προσανατολίζεται να επενδύσει επιπλέον 40 – 60 εκατ. ευρώ στην τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι το fund Atlas απέκτησε έναντι 20 εκατ. ευρώ την τραπεζική άδεια λειτουργίας της Praxia Bank (πρώην Credicom) από την Credit Agricole τον Φεβρουάριο του 2017.

  Εν τω μεταξύ, μέσα στον Μάιο αναμένεται να ολοκληρωθεί και η στελέχωση της τράπεζας σε επίπεδο διοικητικής ομάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τελευταία μεταγραφή στην τράπεζα αποτελεί ο κ. Θάνος Παπανικολάου, προερχόμενος από την Deloitte, ο οποίος αναλαμβάνει Chief Risk Officer της Praxia Bank.

  Ο κ. Παπανικολάου έχει μακρά εμπειρία, τραπεζική και συμβουλευτική, στον τομέα διαχείρισης κινδύνου, καθώς εκτός από την Deloitte έχει θητεύσει επίσης στην Ernst&Young (νυν EY) και στην KPMG, καθώς επίσης και στην Alpha Bank. Ως επικεφαλής Risk Advisory Team και έχοντας εργαστεί τόσο για τις συστημικές τράπεζες, όσο και για την ΕΚΤ, ο κ. Παπανικολάου διαθέτει πολύτιμη εμπειρία για τη λειτουργία του νέου μοντέλου τράπεζας που θα εγκαινιάσει στην ελληνική αγορά η Praxia Bank.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της Praxia έχει ήδη συμφωνήσει και στην επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει επικεφαλής νομικών υπηρεσιών της τράπεζας (Chief Legal Officer), ενώ μέσα στον Μάιο θα καλυφθούν οι εναπομείνασες θέσεις των επικεφαλής Marketing, Human Resources (Ανθρώπινο Δυναμικό) και Compliance (Κανονιστική Συμμόρφωση).

  Η  Διευθύνουσα Σύμβουλος της Praxia Bank, κ. Αναστασία Σακελλαρίου

  Υπενθυμίζεται ότι την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Praxia Bank κ. Αναστασία Σακελλαρίου πλαισιώνουν ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης, επικεφαλής του retail και digital banking, ο κ. Μάριος Κάσινος, επικεφαλής του τομέα Corporate, ο Chief Financial Officer κ. Γιώργος Κουτσός, ο Chief Operating Officer κ. Αναστάσιος Καρκαζής και  ο κ. Γιώργος Ξιφαράς, Finance Director. Πρόεδρος της τράπεζας έχει αναλάβει ο κ. Corrado Passera, τραπεζίτης ο οποίος έχει διατελέσει CEO στην Banca Intesa, Γενικός Διευθυντής στα ιταλικά ταχυδρομεία (Poste Italiane) και, μεταξύ άλλων, υπήρξε πρώην υπουργός Υποδομών, Επικοινωνιών και Οικονομικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Μόντι στην Ιταλία.

  Η διοίκηση της Praxia Bank έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο εστιάζει στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και λιανικής τραπεζικής με ταυτόχρονο στόχο την αποτελεσματικότητα του κόστους λειτουργίας και τη χρήση της ψηφιοποίησης. Η Praxia Bank θα λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό υποκαταστημάτων, αναπτύσσοντας κυρίως την τεχνολογία για την προσέλκυση καταθέσεων. Ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός προβλέπει 4 business centers (hubs) και περίπου 40 καταστήματα (kiosks) σε όλη την Ελλάδα.

  Η Praxia Bank θα στοχεύσει σε χρηματοδοτήσεις τομέων της αγοράς, οι οποίοι εκτιμάται ότι τα προσεχή χρόνια θα χρειαστούν νέα χρηματοδοτικά κεφάλαια από την αγορά, ύψους 30 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα τράπεζα έχει τη δυναμική να προχωρήσει σε χορηγήσεις περί τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ σε δεύτερη φάση, θα δραστηριοποιηθεί και στη χρηματοδότηση των πολύ μικρών επιχειρήσεων (SBBs). 

  Ειδικότερα, οι χρηματοδοτήσεις της Praxia Bank θα κατευθυνθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη χρηματοδότηση αυτοκινήτου και στην καταναλωτική πίστη. Η χρηματοδότηση της ίδιας της τράπεζας θα προέλθει από καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων