Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Απρ-2018 12:05

  Επενδύει επιπλέον €8,7 εκατ. στην τεχνολογία η Coca-Cola HBC με συνεργάτη τον Όμιλο ΟΤΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα επένδυση στην τεχνολογία ύψους 8,7 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Όμιλος Coca-Cola HBC, επιλέγοντας τον Όμιλο ΟΤΕ να αναλάβει τις υπηρεσίες υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων της Coca-Cola HBC για 19 χώρες. Η συγκεκριμένη συνεργασία δημιουργεί περισσότερες από 80 νέες θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογικής εξειδίκευσης και διασφαλίζει την αδιάλειπτη επιχειρησιακή λειτουργία της Coca-Cola HBC.

  Ο Όμιλος ΟΤΕ  ανέπτυξε νέες συνδυαστικές, πολυγλωσσικές υπηρεσίες IT Service Desk και δημιούργησε δύο κέντρα εξυπηρέτησης αποκλειστικά για τις ανάγκες του Ομίλου Coca-Cola HBC, ενώ ο σχεδιασμός του έργου επιτρέπει στο προσωπικό τεχνικής υποστήριξης, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και αυτοματισμών, να διαγνώσει, αναλύσει, διαχειριστεί και να συντονίσει απομακρυσμένες ενέργειες εξυπηρέτησης και επίλυσης θεμάτων στα εταιρικά πληροφοριακά συστήματα της Coca-Cola HBC.

  Τρεις επενδύσεις τεχνολογίας ύψους 57 εκατ. ευρώ υλοποιούνται από τον Όμιλο ΟΤΕ

  Η εν λόγω συνεργασία των δύο Ομίλων αποτελεί μέρος των τριών επενδύσεων του Ομίλου Coca-Cola HBC στην τεχνολογία τα τελευταία 3 χρόνια συνολικού ύψους 57 εκατ. ευρώ, αλλά και το τρίτο έργο ICT που υλοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕ για την Coca-Cola HBC.

  Ειδικότερα, οι υπηρεσίες υποστήριξης συστημάτων Πληροφορικής θα παρέχονται από τον ΟΤΕ σε 26.000 χρήστες της Coca-Cola HBC, σε 19 χώρες, (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Βόρεια Ιρλανδία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Ελβετία, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Βοσνία, Κροατία, Νιγηρία, Σερβία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, FYROM)  24 ώρες την ημέρα,  365 ημέρες το χρόνο και στη μητρική τους γλώσσα.

  Όπως εξήγησε και η Γιώτα Λαμπροπούλου, Group Business Solutions & Systems Manager της Coca-Cola HBC, με ευθύνη για 13 χώρες, "οι επενδύσεις του Ομίλου Coca-Cola HBC σε υπηρεσίες τεχνολογίας στην Ελλάδα από το 2015 ανέρχονται σε 57 εκατ. ευρώ και έχουν πολλαπλό όφελος για τη χώρα: κομβικός ρόλος σε υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας στην ευρύτερη περιοχή και συμβολή στην απασχόληση των νέων, ταλαντούχων ανθρώπων, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στον τόπο τους".

  Από την πλευρά του, ο Chief Commercial Officer Business Segment του Ομίλου ΟΤΕ  Γρηγόρης Χριστόπουλος τόνισε ότι "η επέκταση της συνεργασίας με την Coca-Cola HBC επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία του Ομίλου ΟΤΕ στην υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων ICT έργων. Με τις καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογικές λύσεις που παρέχουμε, βοηθάμε τις επιχειρήσεις να ηγηθούν στη νέα ψηφιακή εποχή".

  Τα βήματα των επενδύσεων

  Η συνεργασία των δύο ομίλων έχει ήδη ξεκινήσει, με τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Data Center το 2016, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

  Το Data Center, εξυπηρετεί το σύνολο της επιχειρησιακής δραστηριότητας και των λειτουργιών του Ομίλου Coca-Cola HBC σε 28 χώρες, ενώ απέσπασε παγκόσμια διάκριση στα WITSA Global ICT Excellence Awards.

  Πηγαίνοντας τη συνεργασία ένα βήμα παραπέρα, το 2017 ολοκληρώθηκε ο ανασχεδιασμός και η αναβάθμιση της ΙΤ υποδομής που υποστηρίζει την εφαρμογή SAP Business Warehouse, για να υλοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις SAP HANA στην Ευρώπη, για την Coca-Cola HBC.

  Infographic

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων