Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Απρ-2018 15:31

  Επίσκεψη Εμμ. Παναγιωτάκη στην Κύπρο με πρόσκληση της ΑΗΚ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Στη σύστασης μόνιμης κοινής επιτροπής με αντικείμενο να εξετάζει τις δυνατότητες και ευκαιρίες συνεργασίας των δυο εταιρειών προχωρούν ΔΕΗ και ΑΗΚ.

  Αυτό αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στην οποία παρέστη και μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης μετά από επίσημη πρόσκληση της ΑΗΚ.

  Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης στις 16-17 Απριλίου στην Κύπρο η αντιπροσωπεία της ΔΕΗ ξεναγήθηκε από την διοίκηση της ΑΗΚ στις εγκαταστάσεις του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βασιλικό ο οποίος είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές το 2011 από έκρηξη. Σε σύσκεψη μελετήθηκε ο τρόπος συντήρησης και λειτουργίας του σταθμού που ήδη έχει αποκατασταθεί.

  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση στην οποία είχαν προσκληθεί οι 100 μεγαλύτεροι πελάτες της ΑΗΚ στο πλαίσιο του ανοίγματος της αγοράς Ηλεκτρισμού στην Κύπρο. Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μίλησαν ακόμη ο υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Πρόεδρος της ΑΗΚ κ. Ανδρέας Μαραγκός.

  Στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής: "Η ΔΕΗ αντιμετωπίζει το θέμα της λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού με αποφασιστικότητα και τόλμη. Στόχος είναι το ομαλό άνοιγμα και η λειτουργία της αγοράς, στο πλαίσιο και των Ευρωπαϊκών πολιτικών, σε όφελος των καταναλωτών και της οικονομίας. Ειδικότερα σε ότι αφορά στη χονδρική αγορά ενέργειας (παραγωγή) με τις επί μέρους αγορές (διμερή συμβόλαια, προ-ημερήσια αγορά, ενδο-ημερήσια αγορά κλπ) πρέπει να σχεδιαστεί και να λειτουργεί με τρόπο που να αποφεύγονται οι στρεβλώσεις και η επακόλουθη αύξηση του κόστους. Σε ότι αφορά στην αγορά προμήθειας (λιανική) πρέπει να ανοίξει ομαλά, να αποφευχθεί η κερδοσκοπία, να συμμετέχουν κατά το δυνατό όλοι οι καταναλωτές, ακόμη και οι ευάλωτοι, για την κοινωνική μέριμνα των οποίων αρμόδια είναι η Πολιτεία. Όλοι οι υπεύθυνοι παράγοντες, Πολιτεία, Ρυθμιστικές Αρχές, Διαχειριστές πρέπει να προσέχουν, να μεριμνούν και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στην αγορά σοβαρών και αξιόπιστων επιχειρηματιών που θα επενδύσουν και θα επιχειρήσουν με υπευθυνότητα και μακροπρόθεσμη προοπτική. Μόνο έτσι τα όποια πλεονεκτήματα της αγοράς θα αξιοποιηθούν σε όφελος των καταναλωτών και της οικονομίας".

  Τέλος ο κ. Εμμ. Παναγιωτάκης και τα στελέχη της ΔΕΗ είχαν συνάντηση και με τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς της Κύπρου (ΔΣΜΚ).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων