Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Απρ-2018 08:03

  Σε διπλασιασμό του τζίρου της στοχεύει η EUROCERT

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε διπλασιασμό του τζίρου της στοχεύει η EUROCERT

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της εντός και εκτός συνόρων σχεδιάζει η ελληνική εταιρεία πιστοποίησης EUROCERT, η οποία στοχεύει σε διπλασιασμό τους τζίρου της μέσα στην επόμενη πενταετία. Με ορόσημο το 2023, το Business Plan της EUROCERT προβλέπει εκ νέου διπλασιασμός του μεγέθους της σε σχέση με το 2018, με τον κύκλο εργασιών εκτός Ελλάδος να καταλαμβάνει τα 2/3 του συνολικού.

  Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας που παρουσίασε την Τρίτη στα ΜΜΕ την 20ετή της πορεία, η EUROCERT έχει ήδη διενεργήσει 40.000 βιομηχανικούς ελέγχους και απονείμει 55.000 πιστοποιητικά. Σήμερα ο κλάδος της πιστοποίησης στην Ελλάδα τζιράρει περί τα 50 εκατ. ευρώ (σ.σ. η παγκόσμια αγορά πραγματοποιεί τζίρο 100 δισ. ευρώ ετησίως) με τους τρεις μεγάλους παίκτες ήτοι την TUV Austria, TUV Hellas και EUROCERT να ελέγχουν τα 20 εκατ. ευρώ. 

  Κομβικό σημείο για την προώθηση των δραστηριοτήτων της EUROCERT είναι η εξυγίανση του κλάδου αλλά και η αύξηση της υποχρεωτικότητας των πιστοποιήσεων. Όπως σημείωσε ο κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος εντεταλμένος σύμβουλος της, με βάση μελέτες, το ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 0,8% εάν οι πιστοποιήσεις διευρυνθούν και καταστούν βασικό εργαλείο του επιχειρείν. Παράλληλα τόνισε ότι ο κατακερματισμός του κλάδου δε βοηθά στην ανάπτυξή του αλλά και στην εμπέδωση κανόνων διαφάνειας.

  Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Μπρισκόλας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EUROCERT, σημείωσε πως η EUROCERT είναι η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των πιστοποιήσεων, προσφέροντας περισσότερες από 50 υπηρεσίες πιστοποιήσεων και ελέγχων, σε κλάδους που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα τρόφιμα, τα αγροτικά προϊόντα, τον τουρισμό, την ενέργεια, τη βιομηχανία, τους σιδηροδρόμους και τον τουρισμό.

  "Με ενεργό παρουσία σε 25 χώρες, περισσότερους από 500 Έλληνες και ξένους επιθεωρητές και την πρόσφατη κατάκτηση της πρώτης θέσης διεθνώς στην αξιολόγηση φορέων πιστοποίησης από το διεθνή οργανισμό πιστοποίησης International Featured Standards (IFS) στο πιο βασικό κριτήριο, η EUROCERT αποτελεί μια ελληνική πολυεθνική που όχι μόνο ανταγωνίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά πρωταγωνιστεί", είπε ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, γενικός διευθυντής της.

  Σήμερα η EUROCERT εκτός της Ελλάδας έχει εταιρική παρουσία σε Ινδία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο και μέσω αντιπροσώπων σε άλλες 21 χώρες. Η διεθνής παρουσία της στοχεύει στην προσέλκυση ειδικά από την αγορά της Ασίας εξαγωγέων που θέλουν να πιστοποιηθούν για προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά της ΕΕ.

  Όπλο της για αυτήν τη διείσδυση σε αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία είναι ότι αποτελεί τον πρώτο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα που διαπιστεύθηκε από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης – Ελλάδα), το UKAS (United Kingdom Accreditation Services – Βρετανία) και το SAAS (Social Accountability Accreditation Services – ΗΠΑ), ενώ είναι ο πρώτος φορέας πιστοποίησης παγκοσμίως που έλαβε διαπίστευση από τον οργανισμό Global GAP, όπως ανέφεραν τα στελέχη της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων