Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Απρ-2018 10:48

  Κέκρoψ: Δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά του ελληνικού δημοσίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κέκρoψ: Δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά του ελληνικού δημοσίου

  Στο Εφετείο Αθηνών επιστρέφει η υπόθεση με την έκταση στα Τουρκοβούνια για την οποία υπάρχει επιδικία με το δημόσιο, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την ασκηθείσα από την εταιρεία Κέκρoψ αίτηση αναίρεσης της υπ’ αριθ. 3401/2014 απόφασης του Εφετείου Αθηνών κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

  Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη, η υπ’ αριθ. 589/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου, ανήρεσε την εις βάρος της εταιρείας εφετειακή απόφαση, γιατί, κατά παράβαση του άρθρου 281 ΑΚ, είχε απορρίψει ως μη νόμιμη την ένσταση καταχρηστικής ασκήσεως του δικαιώματος κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία η Κέκροψ επικαλείτο, ότι το Ελληνικό Δημόσιο επί τουλάχιστον 70 χρόνια ρητά αναγνώριζε την κυριότητά της με σειρά επιδηλωτικών πράξεων.

  Ως εκ τούτου η υπόθεση θα εισαχθεί εκ νέου στο Εφετείο Αθηνών για ουσιαστική κρίση, σύμφωνα με τις κατά τα ανωτέρω δεσμευτικές για το Εφετείο κρίσεις του Αρείου Πάγου, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

  Η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη, αναφορικά με την πορεία της υποθέσεως, καταλήγει η ανακοίνωση.

  Διαβάστε ακόμη:
  Κέκροψ: Στο προσκήνιο η έκταση των 300 στρεμμάτων στα λατομεία Ψυχικού

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων