Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Απρ-2018 13:56

  Αύξηση 11% στις πωλήσεις Apple σε Ελλάδα και Κύπρο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αύξηση 11% στις πωλήσεις Apple σε Ελλάδα και Κύπρο

  Tης Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Σημαντική αύξηση κατέγραψαν πέρυσι οι πωλήσεις των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ υπερδιπλάσια ήταν η ανάπτυξη των πωλήσεων των εξειδικευμένων καταστημάτων του γνωστού brand. Η iSquare, ο επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple την Ελλάδα και την Κύπρο και 100% θυγατρική του ομίλου Quest, πέτυχε πέρυσι αύξηση των πωλήσεων της κατά 11% σε σύγκριση με το 2016. Η αύξηση αυτή ήρθε κυρίως τους τελευταίους πέντε μήνες του έτους και βασίστηκε, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της Quest, κυρίως στα προϊόντα iPhone, Mac & Apple Watch, τα οποία είχαν θετική συνεισφορά στα αποτελέσματα της. Σημαντικός μοχλός της ανάπτυξης υπήρξε η κυπριακή αγορά, όπως σημειώνεται στην ίδια έκθεση, που συνεχίζει να αυξάνει τα μερίδια και τις πωλήσεις της. 

  Για τη φετινή χρονιά, η εταιρεία ευελπιστεί πως κόντρα στις δυσκολίες που υπάρχουν στην οικονομία της Ελλάδας όσο και στις πιέσεις που δέχεται η αγορά της πληροφορικής, το iPhone X, Apple Watch 3, και τα νέα iPads από το οικοσύστημα της Apple, θα βοηθήσουν στο θετικό κλείσιμο, όπως και η εμπορική διάθεση του Apple Watch στην Κύπρο η οποία αναμένεται πως θα ενισχύσει και αυτή τις πωλήσεις στο νησί. 

  Την ίδια στιγμή έμφαση θα δοθεί στην αναβάθμιση των σημείων πώλησης, στην επέκταση του δικτύου, στη δημιουργία νέων προγραμμάτων Apple Retail σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα θα συνεχιστεί με εντονότερους ρυθμούς να υλοποιείται το επενδυτικό έργο της Apple και της iSquare Α.Ε., τα "Apple Retail Programs". Το πρόγραμμα αυτό, στοχεύει στην αναβάθμιση των σημαντικότερων σημείων λιανικής στα καταστήματα των συνεργατών της εταιρείας, τόσο σε υποδομές όσο και σε εκπαίδευση και πιστοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εμπειρία πώλησης, καθώς και την αύξηση των πωλήσεων. Ταυτόχρονα η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σε νέα, εναλλακτικά σημεία πώλησης, όπως γυμναστήρια ή αθλητικούς χώρους, καταστήματα αθλητικών ειδών, κτλ, για την προώθηση προϊόντων όπως το Apple Watch.

  Ακόμη μεγαλύτερη 24% ήταν πέρυσι η ανάπτυξη των πωλήσεων της iStorm, που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη και λειτουργία 7 προτύπων καταστημάτων αποκλειστικά για προϊόντα Apple (Apple Premium Reseller-APR). Για τη φετινή χρονιά ο στόχος της iStorm, είναι το άνοιγμα ενός ακόμη καταστήματος στην Κύπρο, αυτή τη φορά, στην Λεμεσό, αλλά και η αύξηση των πωλήσεων και των μεριδίων στην αγορά. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων