Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Απρ-2018 10:44

  Υπεγράφη η συμφωνία μετόχων στα ΕΛΠΕ, προς πώληση το 50,1%

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Υπεγράφη η συμφωνία μετόχων στα ΕΛΠΕ, προς πώληση το 50,1%

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:10

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ, καθώς όπως ανακοινώθηκε και επίσημα μέσω του χρηματιστηρίου, οι δύο βασικοί μέτοχοι (ΤΑΙΠΕΔ και Paneuropean) κατέληξαν σε συμφωνία υπογράφοντας χθες μνημόνιο κατανόησης για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

  Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η πλευρά Λάτση πωλεί το 30,1% της συμμετοχής της (σήμερα 45,47%) και το Δημόσιο 20% (σήμερα 35,5%) που σημαίνει ότι η κάθε πλευρά θα διατηρήσει μερίδιο 15% και ο νέος στρατηγικός θα απολαμβάνει την απόλυτη πλειοψηφία.

  Ανεπισήμως, σύμφωνα με πληροφορίες στη συμφωνία περιλαμβάνονται μια σειρά από θέματα που αφορούν στις θέσεις και τα δικαιώματα των δύο μετόχων στη διοίκηση, τα δικαιώματα άρνησης, τη μερισματική πολιτική, την έδρα, τις αποεπενδύσεις κλπ. Επίσης καθορίζονται θέματα που αφορούν στις έρευνες υδρογονανθράκων όπου έχει σημαντική συμμετοχή ο όμιλος των ΕΛΠΕ και για τα οποία προβλέπεται ότι το Δημόσιο θα διατηρήσει ισχυρό ρόλο.

  Με τα νέα δεδομένα προχωρά άμεσα η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές προβλεπόταν για το Μάρτιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων