Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Απρ-2018 20:59

  Στο προσκήνιο η τρίτη γενιά του ομίλου Ρέστη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την παραλαβή δύο νεότευκτων δεξαμενοπλοίων τύπου Suezmax από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία της Hyundai Samho Heavy Industries Co. ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Golden Energy, ο εταιρικός βραχίονας συμφερόντων οικογένειας Ρέστη, που δραστηριοποιείται στο υγρό φορτίο. Οι παραλαβές εντάσσονται στο ευρύ πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου του ομίλου που περιλαμβάνει τόσο νέες ναυπηγήσεις και πωλήσεις παλαιότερων πλοίων όσο και αγορές μεταχειρισμένων μικρής ηλικίας από την δευτερογενή αγορά. 

  Στην τελετή ονοματοδοσίας των δεξαμενοπλοίων Energy Triumph και Energy Trophy ήταν παρών ο επιχειρηματίας  Βίκτωρας Ρέστης ενώ η παράδοση τους στην ναυτιλιακή είναι προγραμματισμένη για την Μεγάλη Παρασκευή. Από τον όμιλο σημειώνεται πως η  ονοματοδοσία των δύο πλοίων έγινε από τον γιό του Βίκτωρα Ρέστη Μασία και τον εξάδελφό του Ισαάκ Ρέστη, γιό της  Κάτιας Ρέστη, σηματοδοτώντας την πιο ενεργό ενασχόληση των μελών της τρίτης γενιάς της οικογενείας Ρέστη με τις ναυτιλιακές της επιχειρήσεις. Η διαχείριση των νεότευκτων τανκερ ανατέθηκε στην Enterprises Shipping & Trading S.A. η οποία στην παρούσα φάση διαχειρίζεται 33 ποντοπόρα δεξαμενόπλοια και φορτηγά συνολικού εκτοπίσματος 3,09 εκατομμυρίων τόνων DWT. 

  Ρέστης τζούνιορ
  Από δεξιά, ο  γιος του Βίκτωρα Ρέστη, Μασίας με τον εξάδελφό του Ισαάκ, γιο της Κάτιας Ρέστη

  Η Golden Energy βρίσκεται σε φάση ανανέωσης του στόλου της και το τελευταίο χρονικό διάστημα εξετάζει πιθανές νέες παραγγελίες δεξαμενοπλοίων τύπου MR και Αframaxes καθώς και επιπλέον παραγγελίες πλοίων τύπου Suezmax.

  Παράλληλα, ο όμιλος Ρέστη παρακολουθεί και την αγορά πλοίων ξηρού φορτίου και βρίσκεται σε συζητήσεις με κορυφαία Κινεζικά ναυπηγεία για την πιθανότητα υπογραφής νέων παραγγελιών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πλοία τύπου Kamsarmax.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων