Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Απρ-2018 11:48

  ΟΠΑΠ: Τέλος στην διαιτητική διαδικασία κατά του Δημοσίου για τα VLTs

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΟΠΑΠ: Τέλος στην διαιτητική διαδικασία κατά του Δημοσίου για τα VLTs

  Τέλος και τυπικά δίνει ο ΟΠΑΠ στη διαιτητική διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου (LCIA) κατά του Ελληνικού Δημοσίου για απαιτήσεις που αφορούσαν την επένδυση των VLTs. 

  Όπως ανακοινώθηκε: "η ΟΠΑΠ Α.Ε. ενημερώνει τους επενδυτές ότι η εταιρεία έπαυσε τη διαιτητική διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου (LCIA) με αριθμό 153186 κατά του Ελληνικού Δημοσίου για υπολειπόμενες απαιτήσεις (ύψους 100.000.000 ευρώ περίπου) που σχετίζονταν με τις αποφάσεις της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για τα παιγνιομηχανήματα τύπου Video Lottery Terminal (VLTs) με αριθμό 143/2/6-2-2015 και 158/4/05.06.2015, οι οποίες έχουν αντικατασταθεί από την απόφαση της ΕΕΕΠ με αριθμό 225/2/25.10.2016.”

  Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ είναι προσφύγει στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου διεκδικώντας αποζημίωση άνω του 1 δισ.ευρώ, λόγω των αλλαγών που είχε πραγματοποιήσει η τότε διοίκηση Στεργιώτη στην Επιτροπή Παιγνίων, επί του πλαισίου λειτουργίας των VLTs. Τον Νοέμβριο του 2016 ο ΟΠΑΠ είχε αποσυρθεί από το μεγαλύτερο μέρος της απαίτησης, έπειτα από την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας των VLTs που πραγματοποίησε η Επιτροπή Παιγνίων. Με την νέα ανακοίβωσή του ο ΟΠΑΠ γνωστοποιεί ότι μπαίνει τέλος για τις υπολοιπόμενες απαιτήσεις, ύψους 100 εκατ.ευρώ. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων