Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Απρ-2018 08:26

  Intralot: Τουρκία και Πενσιλβάνια, δύο από τα ορόσημα του 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Intralot: Τουρκία και Πενσιλβάνια, δύο από τα ορόσημα του 2018

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Δύο σημαντικούς στόχους έχει θέσει η Intralot μέσα στους επόμενους μήνες. Έχοντας εξασφαλίσει μέσω της περυσινής επιτυχούς ομολογιακής έκδοσης την επέκταση της μέσης χρονικής διάρκειας του δανεισμού της, εξοφλώντας το σύνολο των κοινοπρακτικών δανείων που είχε συνάψει, η εταιρεία στρέφεται τώρα στην ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου των συμβολαίων της.

  Η αγορά των ΗΠΑ συγκαταλέγεται σε αυτές που έχει στοχεύει η διοίκηση του ελληνικού ομίλου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Αντώνης Κεραστάρης, μιλώντας στους αναλυτές στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου την περυσινή χρήση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η μοναδική σημαντική σύμβαση που καλείται να ανανεώσει η Intralot μέσα στο 2018 είναι αυτό στην Τουρκία, για την Spot Toto, ενώ στο πλαίσιο της ισχυροποίησης της παρουσίας της στις ΗΠΑ, θα διεκδικήσει τη σύμβαση για τη λοταρία της Πενσιλβάνιας, που σήμερα βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της Scientific Games.

  Η αγορά των ΗΠΑ είναι στρατηγικής προτεραιότητας για τον ελληνικό όμιλο. Από το 2015, η Intralot υιοθέτησε μια επιθετική στρατηγική που περιλαμβάνει την αύξηση των εσόδων από τις συμβάσεις που προκύπτουν μέσω της διαδικασίας προμηθειών, την επέκταση των υφιστάμενων συμβάσεων, όπου είναι εφικτή και κερδοφόρα, καθώς και την προσθήκη νέων συμβάσεων.

  Έτσι η εταιρεία κατάφερε να κερδίζει νέους διαγωνισμούς με ποσοστό επιτυχίας κατά μέσο όρο 40% υψηλότερο από τις προηγούμενες περιόδους. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν οι συμβάσεις με το Αρκάνσας (επεκτάθηκε έως το 2026), το Οχάιο (επεκτάθηκε έως το 2027), το Οχάιο CSP (επεκτάθηκε έως το 2019), το Βερμόντ (επεκτάθηκε έως το 2020), και το Γουαϊόμινγκ (επεκτάθηκε έως το 2024). την περίοδο αυτή η Intralot βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις επέκτασης με το Νιου Χάμσαϊρ, και τη Λουιζιάνα. Από την άλλη, η σύμβασή στη Νότιο Καρολίνα δεν θα ανανεωθεί και η εταιρεία αναμένεται να εξυπηρετεί τη λοταρία έως τη λήξη της διάρκειας της υφιστάμενης σύμβασης.

  Η σύμβαση, ωστόσο, που αποτελεί κύριο στόχο για το 2018, αφορά μία που διεκδικεί. Το συμβόλαιο της πολιτείας της Πενσιλβάνια με τη Scientific Games για τη τοπική λοταρία λήγει φέτος και αναμένεται να το διεκδικήσουν ανταγωνιστικά όλες οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου, μεταξύ των οποίων και η Intralot, όπως αποκάλυψε ο κ. Κεραστάρης. Η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει δημοσιοποιηθεί και τον προσεχή Μάιο αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, με το αποτέλεσμα να γνωστοποιείται περί τα τέλη Ιουνίου. Η λοταρία της Πενσιλβάνια είναι μια από τις μεγαλύτερες των ΗΠΑ, με ετήσιο τζίρο άνω των 4 δισ.δολαρίων και καθαρά έσοδα 1 δισ.δολαρίων.

  Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός όμιλος διαθέτει 14 συμβάσεις σε 12 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια, με συμβάσεις για την προμήθεια και λειτουργία συστημάτων τυχερών παιχνιδιών στο Ιλινόις, το Οχάιο, τη Νότιο Καρολίνα, τη Λουιζιάνα, το Αρκάνσας, το Νιου Χάμσαϊρ, το Αϊντάχο, το Βέρμοντ, το Γουαϊόμινγκ, τη Μοντάνα, την Ουάσινγκτον και το Νιου Μέξικο, σύμβαση για περισσότερες από 21.000 παιγνιομηχανές στην Τζώρτζια, κ.α. Στις αρχές του 2018, η Intralot υπέγραψε σύμβαση με την CAMELOT Illinois LLC για την κρατική λοταρία του Ιλινόις όπου θα παράσχει συστήματα καινοτόμων λύσεων και μια πλήρη σουίτα συστημάτων end-to-end έως τον Οκτώβριο του 2027.

  Spor Toto

  Ένα ακόμη μεγάλο συμβόλαιο που καλείται η Intralot, όχι να διεκδικήσει, αλλά να ανανεώσει είναι αυτό στην Τουρκία (Inteltek). Στην Τουρκία, η Inteltekδιαχειρίζεται τις δραστηριότητες αθλητικών στοιχημάτων για λογαριασμό της Spor Toto, η οποία είναι η αποκλειστική αδειοδοτημένη εταιρία στη χώρα. Η Inteltek η Intralot κατέχει το 45% και ο συνεργάτης της, Turkcell, το υπόλοιπο 55%.

  Το υφιστάμενο συμβόλαιο που συνεισέφερε κατά 13,6% στο EBITDA της εταιρείας το 2017 λήγει τον προσεχή Αύγουστο και η Intralot ήδη εργάζεται με στόχο την ανανέωσή του. Η εταιρεία αναφέρει ότι "δεδομένου του ιστορικού ανανέωσης των συμβάσεών μας και με βάση την εμπειρία μας σε αυτές τις αγορές καθώς και της πρότερης ανανέωσης της σύμβασής μας στην Τουρκία, εύλογα αναμένουμε ότι η σύμβαση αυτή θα ανανεωθεί το 2018”. Ο κ. Κεραστάρης μιλώντας στους αναλυτές σημείωσε ότι στόχος είναι η ανανέωση "τουλάχιστον με τους ίδιους όρους”.

  *Διαβάστε ακόμη:

  - Intralot: Αύξηση 5,5% στα EBITDA το 2017

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων