Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Μαρ-2018 13:39

  Εκλέχθηκαν τα 13 μέλη του νέου δ.σ. του ΣΑΤΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην πρώτη συνεδρίασή του, που θα συγκληθεί εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος, θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΕ, της μεγαλύτερης οργάνωσης των κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας (περίπου 800 μέλη), τα 13 μέλη του οποίου εκλέχθηκαν την Τετάρτη κατά την ψηφοφορία που έγινε στην Αθήνα, αλλά και στα Περιφερειακά Τμήματα, με έδρα στις πόλεις: Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Κοζάνη, Ιωάννινα και Μυτιλήνη. 

  Τα 13 μέλη που εκλέχθηκαν είναι:

  Ζαχαρίας Αθουσάκης, Γεώργιος Βλάχος, Αργύριος Καραματσούκας, Φίλιππος Αβρανάς, Παναγιώτης Μαυροδάκος, Γεώργιος Σμπώκος, Γεώργιος Αθανασόπουλος, Δημήτριος Τσουρέκας, Ανδρέας Γερακάκης, Ιωάννης Κράβαρης, Εμμανουήλ Βράϊλας, Δημήτρης Μανδρούκας και Δημήτρης Στουραΐτης. 

  Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η προσέλευση στην κάλπη ήταν σημαντική τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια -ψήφισαν συνολικά 350 εταιρείες. 

  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει πέντε νέα μέλη ενώ ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που αναδεικνύει την πανελλαδική εμβέλεια του Συνδέσμου τονίζεται το γεγονός ότι οκτώ μέλη δραστηριοποιούνται σε εργοληπτικές εταιρείες της Περιφέρειας, εκτός Αττικής. 

  Της ψηφοφορίας προηγήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ Ζαχαρίας Αθουσάκης αναφέρθηκε στα μείζονα προβλήματα του κλάδου, "δίνοντας έμφαση στο πρόβλημα των Ασυνήθιστα Χαμηλών Προσφορών και στην συμβασιοποίηση δημοσίων έργων με τιμές 20-25% κάτω του πραγματικού κόστους καθώς και στην απαίτηση προώθησης νομοθετικών παρεμβάσεων που να διασφαλίζουν πλήρως τη διαφάνεια και τον υγιή συναγωνισμό των επιχειρήσεων". 

  Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως κατά την ανάγνωση των πεπραγμένων του τελευταίου χρόνου, "αναδείχθηκε η εργώδης προσπάθεια που απαιτήθηκε να καταβάλει ο ΣΑΤΕ για να αντιμετωπιστούν πλήθος προβλημάτων, κυρίως, διαγωνιστικών διαδικασιών με παράτυπους ή και παράνομους όρους που εμποδίζουν τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων