Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Μαρ-2018 13:28

  Πώς είδε η αγορά τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πώς είδε η αγορά τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος

  Στα εξαιρετικά μεγέθη που ανακοίνωσε η Μυτιληναίος για το 2017, που ξεπερνούν τις εκτιμήσεις της αγοράς, αλλά και στις θετικές προοπτικές της μεταλλουργίας, του τομέα ηλεκτρισμού και των κατασκευών για το 2018 στέκονται οι σημερινές αναλύσεις των χρηματιστηριακών.

  Πιο συγκεκριμένα μετά και το χθεσινό conference call της διοίκησης τα σημερινά reports αναφέρουν τα εξής:

  AXIA

  Τα αποτελέσματα ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς, αναφέρει η AXIA η οποία επισημαίνει ότι είναι τα πρώτα ετήσια αποτελέσματα μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει σύμφωνα με την ανάλυση της χρηματιστηριακής η απόδοση και κερδοφορία του ενεργειακού τομέα, κυρίως λόγω των ΑΠΕ και παρά την μη πληρωμή του μηχανισμού διαθεσιμότητας ισχύος. Η μεταλλουργία παραμένει ο μοχλός για την κερδοφορία, επισημαίνει η AXIA που αναμένει το 2018 οφέλη στη λειτουργική κερδοφορία από τα χαμηλότερα χρηματοοικονομικά κόστη, με την εκτίμηση για τα EBITDA του έτους να διαμορφώνεται στα 330 έως 340 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη κοντά στα 180 εκατ. ευρώ.

  BETA

  Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από το guidance της διοίκησης ανέφερε από την πλευρά της η Beta που σημειώνει ότι τα νούμερα που ανακοινώθηκαν για την κερδοφορία ήταν ελαφρά μεγαλύτερα, αποκαταστάθηκε η διανομή μερίσματος και οι ελεύθερες ταμειακές ροές, ενώ αποκλιμακώθηκε το καθαρό χρέος. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο ισχυρό finish του έτους και στις θετικές επιδόσεις όλων των τομέων αλλά και στο γεγονός ότι έχει γίνει hedging για την παραγωγή του 2018 του αλουμινίου, με τον τομέα της μεταλλουργίας να αναμένεται να δείξει πολύ ικανοποιητική απόδοση στο έτος. Η μετοχή αποτελεί μια από τις επιλογές της χρηματιστηριακής, η οποία βλέπει μια σειρά από ανακοινώσεις της εταιρείας που προδιαθέτουν για ανάπτυξη και επέκταση. 

  NBG

  Ισχυρά μεγέθη και καλές προοπτικές για την εταιρεία βλέπει η NBG, η οποία μεταξύ άλλων στέκεται στην επένδυση για την κατασκευή νέας μονάδας CCGT που αναμένεται να ξεκινήσει, και θα ακολουθήσει η κατασκευή της μονάδας αλουμίνας. Ο τομέας των κατασκευών εστιάζει σε έργα στη Βόρεια και Δυτική Αφρική, ενώ το μερίδιο της Proteriga  αυξάνεται με βιώσιμες εκπτώσεις στα τιμολόγια, ενώ οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί και το κόστος ρύπων αλλάζει το τοπίο της αγοράς ηλεκτρισμού προς όφελος του φυσικού αερίου. Στόχος της εταιρείας είναι να διανέμει μερίσματα εφεξής σημειώνει η χρηματιστηριακή.

  Πειραιώς – Eurobank

  Την αύξηση κατά 33,2% του τομέα ενέργειας που από τα 363,8 εκατ. ευρώ έφτασε σε πωλήσεις 507,4 εκατ. ευρώ επισημαίνει από την πλευρά της η Πειραιώς, ενώ η Eurobank υπογραμμίζει την σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας.

  Alpha 

  Ενθαρρυντικές χαρακτηρίζει από την πλευρά της τις προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου για το 2018 η Alpha καθώς θα παραδοθεί το έργο των 400 εκατ. δολαρίων στη Λιβύη. Η χρηματιστηριακή αναφέρεται επίσης και στα υψηλά επίπεδα χρησιμοποίησης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της Protergia, ενώ τονίζει ότι για το 2018 περιμένει ακόμη καλύτερα μεγέθη για τον τομέα. 

  Euroxx

  Στα ισχυρά μεγέθη του 2017 στέκεται και η Euroxx, που εκτιμά ότι ο εταιρικός μετασχηματισμός θα βοηθήσει ώστε να ξεκλειδωθούν περαιτέρω αξίες για τους μετόχους.

  Χ. Φλ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων