Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 25-Μαρ-2018 19:36

  Αχνοφαίνεται λύση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αχνοφαίνεται λύση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

  Αποτρέπεται το ενδεχόμενο της υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίηση της λύσης που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας, σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις.

  Ειδικότερα, επιδιώκεται, άμεσα, η σταδιακή αποπληρωμή των παραγωγών αλλά και η δημιουργία  συνθηκών για παραγωγή και για την τρέχουσα σεζόν. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν συναλλαγές ακόμη και εντός των αμέσως επόμενων ημερών, με άμεση εισροή χρημάτων στο ταμείο της ΕΒΖ οπότε και θα είναι δυνατή η σταδιακή αποπληρωμή των παραγωγών.

  Όσον αφορά την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία market test, ενώ εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα τεθούν υπό αξιολόγηση οι γραπτές προτάσεις των τελικών ενδιαφερόμενων.

  Οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί είναι η αποπληρωμή των παραγωγών, η επανασπορά και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή. Προς την κατεύθυνση αυτή η ΕΒΖ, έχει ξεκινήσει να κλείνει συμφωνίες με τους πελάτες της για την πώληση της ζάχαρης που έχει στις αποθήκες της, με τις συναλλαγές να αναμένεται να αρχίσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

  Μια από τις δυσκολίες με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπο το εγχείρημα σχετίζεται με τη διεθνή πίεση τιμών που επέβαλαν οι χώρες μεγάλης παραγωγής ζάχαρης, όλο αυτό το διάστημα, μέσω υπερπαραγωγής, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα εμπορικής πολιτικής στους παραγωγούς μικρότερων ποσοτήτων.

  Εκτός από την υπερπαραγωγή και το πλεόνασμα ζάχαρης,  η κατάργηση των ποσοστώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η αύξηση κατανάλωσης γλυκαντικών ουσιών είχαν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον με άμεσο αντίκτυπο στην ελληνική αγορά. Κι αυτό επειδή έκανε τους παραδοσιακούς και σταθερούς πελάτες της ΕΒΖ να μην προβαίνουν σε προμήθειες νωρίς, για να εκμεταλλευτούν καλύτερη τιμή με δεδομένη την πτώση τιμών σε διεθνές επίπεδο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων