Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Μαρ-2018 13:08

  Intracom: Ευρυζωνικές υπηρεσίες νέας γενιάς για την κεντρική και νησιωτική Ελλάδα από την Rural Connect

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες νέας γενιάς στους πρώτους 121 οικισμούς σε αγροτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές σε Κεντρική και Νησιωτική Ελλάδα, που καλύπτουν περισσότερους από 48.000 κατοίκους στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband, εξασφαλίζει από τις 15 Φεβρουαρίου 2018 η εταιρία "Rural Connect Ευρυζωνικά Δίκτυα ΑΕΕΣ” (μέλος του Oμίλου INTRACOM HOLDINGS).

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο Rural Broadband απέσπασε διεθνή διάκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG CNECT), καθώς βραβεύθηκε στα "European Broadband Awards 2017" ως το καλύτερο έργο στην Ευρώπη στην κατηγορία "Προώθηση πολιτικής συνοχής σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές".

  Ο στόχος της εταιρίας είναι η παροχή αξιόπιστων και σύγχρονων ευρυζωνικών υπηρεσιών νέας γενιάς στον πληθυσμό των περιοχών κάλυψης και παράλληλα η αποτελεσματική αξιοποίηση και λειτουργία των υποδομών αυτών σε μακροπρόθεσμη βάση, ενθαρρύνοντας έτσι τον ανταγωνισμό, την τοπική ανάπτυξη και ενισχύοντας ουσιαστικά την ελληνική περιφέρεια. Ως εκ τούτου αποτελεί ορόσημο για την ελληνική ευρυζωνική κάλυψη και σημαντική τεχνολογική επιτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

  Οι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες θα ενεργοποιούνται σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές που περιλαμβάνονται στο έργο, με στόχο να είναι διαθέσιμες σε 550 τουλάχιστον οικισμούς εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018 και καλύπτοντας περισσότερους από 100.000 κατοίκους. Συνολικά, εντός του 2018, αναμένεται να έχουν ενεργοποιηθεί περισσότεροι από 1.400 οικισμοί, καλύπτοντας πάνω από 165.000 κατοίκους.

  Η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών δικτύου γίνεται στις Περιφέρειες : Στερεάς Ελλάδας (νομοί Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας), Θεσσαλίας (νομοί Καρδίτσας, Λάρισας,  Μαγνησίας, Τρικάλων), Δυτικής Ελλάδας (νομό Αιτωλίας και Ακαρνανίας), Ηπείρου (νομοί Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας), Ιονίων Νήσων (νομό Κέρκυρας), Νοτίου Αιγαίου (νομό Κυκλάδων) και Βορείου Αιγαίου (νομό Σάμου).

  Η Rural Connect παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες χονδρικής τριών επιπέδων στους αδειοδοτημένους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους λιανικής της χώρας. Οι υπηρεσίες αυτές είναι: 

  α) Υποδομές Oπτικών ινών και συναφών ευκολιών

  β) Υπηρεσίες Ethernet και

  γ) Υπηρεσίες Bitstream ευρυζωνικής πρόσβασης Επόμενης Γενιάς. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων