Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Μαρ-2018 09:36

  Epson: Κερδίζουν έδαφος οι εκτυπωτές inkjet στη "μάχη" με τους laser

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κερδίζει έδαφος, στην Ευρώπη, η τεχνολογία εκτύπωσης inkjet, έναντι της τεχνολογίας laser, καθώς έχουν αρχίσει ήδη να ξεχωρίζουν τα οφέλη της πρώτης, ως προς τη μειωμένη παραγωγή απορριμμάτων, την παραγωγικότητα, την εκπληκτική ταχύτητα εκτύπωσης, τη μειωμένη εκπομπή CO2, αλλά και την οικονομική ενεργειακή χρήση. Μάλιστα, όπως παρουσιάζει έρευνα που πραγματοποίησε η Epson για τις γνώσεις των επαγγελματιών σχετικά με τις τεχνολογίες εκτύπωσης, με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες επέλεξαν την τεχνολογία inkjet, όταν τους παρουσιάστηκαν τα πραγματικά στοιχεία που καθορίζουν μία τέτοια επιλογή, καθώς και τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

  Ειδικότερα, η τεχνολογία inkjet προσφέρει 99% λιγότερα απορρίμματα, 3,5 φορές υψηλότερες ταχύτητες εκτύπωσης, 98% λιγότερο χρόνο για συντήρηση και παρεμβολή από το χρήστη, 96% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και 92% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 7% των ερωτηθέντων γνώριζαν ότι οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet έχουν καλύτερη απόδοση και στα πέντε αυτά σημεία αξιολόγησης, συγκριτικά με την τεχνολογία laser, με το υπόλοιπο 93% να αγνοεί το γεγονός ότι τα επαγγελματικά προϊόντα inkjet έχουν καλύτερη απόδοση, υποστηρίζοντας ταχύτητες έως 100 σελίδες το λεπτό και μάλιστα με εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά σελίδα.

  pente-alithties2


  Το "κενό" ενημέρωσης

  Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, φαίνεται να υπάρχει ένα "κενό ενημέρωσης" σχετικά με την υπεροχή των εκτυπωτών inkjet. Ένας στους δύο ερωτηθέντες δήλωσε σωστά ότι οι εκτυπωτές inkjet είναι ταχύτεροι και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τους laser. 

  Αντιθέτως, περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν εσφαλμένα ότι οι εκτυπωτές τεχνολογίας laser παράγουν λιγότερο CO2 από εκείνους τεχνολογίας inkjet. Αντίστοιχα, το 79% είπε ότι οι laser εκτυπωτές εξασφαλίζουν υψηλότερη παραγωγικότητα, ενώ το 62% ότι οι εκτυπωτές laser παράγουν λιγότερα απορρίμματα από τους inkjet.

  Όμως, όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ενημερώθηκαν για τα πραγματικά στοιχεία της τεχνολογίας laser έναντι της inkjet, το συντριπτικό ποσοστό 81%, επέλεξε inkjet. 

  enimeroi-ektiposeis

  Η τεχνολογία inkjet κερδίζει έδαφος στην αγορά των εκτυπώσεων

  Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης αγοράς IDC, η τεχνολογία inkjet αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 10,2% (CAGR) στη Δυτική Ευρώπη μέχρι το 2020. Ωστόσο, όπως παρατηρεί και η IDC, εξακολουθεί να υφίσταται ένα κενό ως προς την ενημέρωση των επαγγελματιών για τις τεχνολογίες εκτύπωσης και τα οφέλη τους, αλλά και για τον συνολικό αντίκτυπο κάθε μεμονωμένης απόφασης κατά την επιλογή μιας τεχνολογίας εκτύπωσης.

  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Greek Branch Office της Epson, "οι εκτυπωτές laser κυριαρχούσαν εδώ και καιρό στις εκτυπώσεις γραφείου, αλλά οι χρήστες αναζητούν πλέον καλύτερα αποτελέσματα εκτύπωσης με χαμηλότερο κόστος, υψηλότερες ταχύτητες και παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας". Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, τα τρία τέταρτα των δικτύων επαγγελματικών εκτυπωτών εξακολουθούν να αποτελούνται από εκτυπωτές laser. Ως αποτέλεσμα, πολλές επιχειρήσεις δεν επωφελούνται από τις σημαντικές βελτιώσεις στη συντήρηση, την παραγωγικότητα και τα οικονομικά οφέλη που συνεπάγεται η επιχειρηματική χρήση της τεχνολογίας inkjet.

  "Καταλήξαμε ότι ο μόνος τρόπος για να καλύψουμε τις σύγχρονες απαιτήσεις των εργασιακών χώρων είναι να εξελίξουμε την τεχνολογία inkjet που σχεδιάσαμε αρχικά για βιομηχανικές εκτυπώσεις, ένα περιβάλλον όπου η παραγωγικότητα και η ποιότητα είναι κρίσιμης σημασίας", τόνισε η κ. Μάσσιου.

  texnologika-enimeri

  Γιατί να επιλέξουν οι εταιρείες inkjet

  Στη σημερινή εποχή, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των εταιρειών αυξάνονται όλο και περισσότερο και ενώ το κόστος παραμένει σημαντικός παράγοντας, η κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων ως προς το περιβάλλον αποτελεί ένα τομέα μεγάλης σημασίας. Η απόφαση της Epson να υποστηρίξει την τεχνολογία inkjet βασίζεται στο γεγονός ότι τα προϊόντα επαγγελματικής εκτύπωσης με τεχνολογία inkjet, απαντούν πλήρως σε όλα τα ζητούμενα των σύγχρονων επιχειρήσεων, είτε πρόκειται για το κόστος, την παραγωγικότητα ή το περιβαλλοντικό αντίκτυπο. 

  Για τους λόγους αυτούς, η Epson έχει επενδύσει 585 εκατ. ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλη την Ιαπωνία και σε άλλες αγορές, ενώ τα 185 εκατ. ευρώ από αυτά έχουν τοποθετηθεί στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Precision Core, μιας καινοτομίας που έχει φέρει την επανάσταση στο χώρο των επαγγελματικών inkjet.

  Η έρευνα

  Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την Epson Europe και την Coleman  Parkes, συγκεντρώνοντας πληροφορίες από περισσότερους από 8.000 επαγγελματίες, από 21 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

  Σύμφωνα με διασταυρωμένα στοιχεία σχετικά με την απόδοση των επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet έναντι των τεχνολογιών laser, τέθηκαν στους συμμετέχοντες ορισμένες ερωτήσεις με δυνατότητα απάντησης "σωστού" ή "λάθους" προκειμένου να αξιολογηθούν οι γνώσεις τους. Τα αποτελέσματα έφεραν στην επιφάνεια πολλές παλιές παρανοήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται σχετικά με το ποια από τις δύο τεχνολογίες έχει καλύτερη απόδοση, ιδιαίτερα ως προς τα απορρίμματα και την παραγωγικότητα. 

  pente-alithties

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων