Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Φεβ-2018 11:27

  Στην έκδοση εταιρικού ομολόγου προχωρά ο Όμιλος B&F (ΒSΒ)

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στην έκδοση εταιρικού ομολόγου προχωρά ο Όμιλος B&F (ΒSΒ)

  Στην έκδοση εταιρικού ομόλογου με δημόσια προσφορά και εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο θα προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο όμιλος B&F, συμφερόντων της οικογένειας Μπιθαρά, με στόχο την συγκέντρωση κεφαλαίων έως 25 εκατ. ευρώ.

  Ο σχετικός φάκελος έχει ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές της κεφαλαιαγοράς και εκτιμάται ότι εντός των ερχόμενων μηνών θα πραγματοποιηθεί η δημόσια προσφορά. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας, θα αξιοποιηθούν τόσο την υποκατάσταση υφιστάμενου δανεισμού, όσο και την οργανική ανάπτυξη του ομίλου στις αγορές του εξωτερικού και στην Ελλάδα. O κύριος στόχος του ομίλου που διαθέτει και διαχειρίζεται δύο γνωστά brands - αλυσίδες καταστημάτων, τα BSB και Lynne, αποτελούν οι αγορές του εξωτερικού και η εδραίωση των εμπορικών σημάτων του στις νευραλγικές ευρωπαϊκές αγορές όσον αφορά στα προϊόντα μόδας όπως η ισπανική, η ιταλική, η γερμανική και η γαλλική.

  Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2016, η εταιρεία σημείωσε πωλήσεις που ανήλθαν σε 63,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 11,3% σε σχέση με το 2015. Αντίστοιχη ήταν η βελτίωση που παρατηρήθηκε στο EBITDA και στα αποτελέσματα προ φόρων που διαμορφώθηκαν σε 11,3 εκατ. ευρώ και 7,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και σημείωσαν αύξηση κατά 30,5% και 59% από τα αντίστοιχα μεγέθη του 2015. Παράλληλα ο όμιλος B&F εμφανίζει αυξημένες online πωλήσεις μέσω των δύο αντίστοιχων ηλεκτρονικών καταστημάτων που διαθέτει για τα δύο brands που αντιπροσωπεύει. Απασχολεί 600 άτομα προσωπικό και διατηρεί τον σχεδιασμό των συλλογών του 100 % στην Ελλάδα ενώ παράγει σε προμηθευτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

  Αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους και δυναμικότερους ομίλους στο χώρο της γυναικείας ένδυσης στην Ελλάδα, με παρουσία σε 19 συνολικά χώρες του εξωτερικού και διαρκώς αυξανόμενες ετήσιες πωλήσεις και μερίδιο αγοράς. Δραστηριοποιείται σε Ρουμανία, Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ανδόρα, Αυστρία, Πορτογαλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Αρμενία, Αλβανία, Κόσοβο, Ισραήλ, Λίβανο, Ρωσία, Αίγυπτο και Ιαπωνία. Επιπλέον, διαθέτει παρουσία μέσω χονδρικής σε 600 σημεία πώλησης (σε multi brand καταστήματα) και σε μεγάλα δημοφιλή εμπορικά κέντρα.

  Όπως σημειώθηκε, ο όμιλος αποτελείται από δύο brands/αλυσίδες καταστημάτων, τα BSB και Lynne, και αριθμεί στο σύνολο του 142 καταστήματα, εκ των οποίων τα 98 βρίσκονται στην Ελλάδα (56 είναι εταιρικά και 42 franchise) και τα 44 βρίσκονται στο εξωτερικό (21 εταιρικά και 23 franchise). Είναι σήμερα leader ανάμεσα στις ελληνικές εταιρίες παραγωγής και εμπορίας ενδυμάτων, με απόσταση περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ σε πωλήσεις από τον δεύτερο (στοιχεία Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδας, 2016).

  Η εταιρεία ένδυσης BSB ιδρύθηκε το 1980 από τον Βασίλη και τη Σοφία Μπιθαρά και γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα ισχυρό γυναικείο brand το οποίο σήμερα, σχεδόν 40 χρόνια μετά (ως μέλος του ομίλου B & F) έχει κερδίσει τη θέση του στην αγορά ανάμεσα στους πολυεθνικούς κολοσσούς ένδυσης, έχοντας σταθερή επέκταση και συνεχή διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού. Η δεύτερη εταιρεία του ομίλου - η Lynne – η οποία προήλθε από εξαγορά το 2006, έχει σταθερά ανοδική πορεία στο χώρο της ένδυσης στην Ελλάδα και ένα στοχευμένο και φιλόδοξο πλάνο για την ανάπτυξη της στο εξωτερικό.

  Νίκος Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων