Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Φεβ-2018 08:00

  Πάει για placement η ΚΡΙ ΚΡΙ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πάει για placement η ΚΡΙ ΚΡΙ

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε placement μέσα στο 2018 είναι οι βασικοί μέτοχοι της ΚΡΙ ΚΡΙ. Χθες κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αυτής κ. Παναγιώτης Τσινάβος, δήλωσε την πρόθεση της οικογένειας του και βασικού μετόχου της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας να διαθέσει ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου σε θεσμικούς επενδυτές.

  Σήμερα η οικογένεια του βασικού μετόχου ελέγχει ποσοστό 76% της εταιρείας. Ο ίδιος πάντως δεν θέλησε να αποκαλύψει τι ποσοστό θα διαθέσει, απλά περιορίσθηκε να δηλώσει πως η οικογένειά του θα συνεχίσει να διατηρεί πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εισηγμένης στο ΧΑ γαλακτοβιομηχανίας.

  Σε ότι αφορά τα επιχειρηματικά σχέδια, ο κ. Τσινάβος αποκάλυψε ότι τα γιαούρτια της εταιρείας πρόκειται να τοποθετηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στην αγγλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons. Με αυτή την κίνηση τα προϊόντα της εταιρείας θα έχουν παρουσία στις μεγαλύτερες βρετανικές αλυσίδες. Το επόμενο βήμα θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες με την είσοδο των προϊόντων της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας και στην αγορά της Ιρλανδίας.

  Σήμερα η ελληνική γαλακτοβιομηχανία έχει παρουσίασε σε 24 χώρες με την αξία των εξαγωγών γιαούρτης να αγγίζει τα 21,4 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 61% σε σχέση με τις εξαγωγές ύψους 13,3 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε το 2016. Ο στόχος που θέσει η εταιρεία είναι οι συνολικές εξαγωγές της να αποτελούν το 50% του τζίρου της από 31% που ήταν πέρυσι.

  Σε ότι αφορά την αγορά παγωτού πέρυσι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,6% με αποτέλεσμα το μερίδιό της να ανέλθει στο 15% και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον κλάδο. Ο κ. Τσινάβος ανέφερε επίσης πως το 70% των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας γιαούρτης παράγονται σήμερα από την ΚΡΙ ΚΡΙ. Δηλαδή ένα στα 4 γιαούρτια παρασκευάζονται από τη γαλακτοβιομηχανία με αποτέλεσμα το μερίδιο αγοράς της στην εγχώρια αγορά να αγγίζει το 20%. Πέρυσι η εταιρεία, σύμφωνα με τα στελέχη της, πέτυχε αύξηση πωλήσεων και κερδών προ φόρων 19% και 19,5% αντίστοιχα σε σχέση με τη χρήση του 2016. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων