Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Φεβ-2018 19:18

  Πάτησε το "κουμπί" για τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πάτησε το "κουμπί" για τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:52

  Η πολυαναμενόμενη μεγάλη βιομηχανική επένδυση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αποτελεί γεγονός. Όπως ανακοίνωσε προ ολίγου η εισηγμένη βιομηχανία, υπέγραψε σύμβαση με το γερμανικό οίκο SMS group GmbH για την αγορά και εγκατάσταση ενός νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου (four-stand tandem aluminium hot finishing mill), για την παραγωγική της μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

  Η επένδυση σύμφωνα με την ανακοίνωση εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία, ύψους 150 εκ. ευρώ, για το οποίο έχει μάλιστα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

  Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του ελάστρου θα υπερτριπλασιαστεί η παραγωγική δυναμικότητα της θερμής έλασης του εργοστασίου, ενώ όπως είχε υπογραμμιστεί από τη διοίκηση στο πλαίσιο της παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η επένδυση αυτή αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία μπορεί με μικρές επιπλέον επενδύσεις να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η τελική παραγωγή.

  Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους 350 εκ. ευρώ που έχουν ανεβάσει τη δυναμικότητα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στις 290 χιλιάδες τόνους ετησίως, ενώ με τη νέα επένδυση υπάρχει η δυνατότητα να υπερδιπλασιαστεί η ετήσια δυναμικότητα πάνω από τις 600 χιλιάδες τόνους ετησίως. Η δυναμικότητα αυτή ανεβάζει πλέον την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ μεταξύ των κορυφαίων εργοστασίων έλασης αλουμινίου στην Ευρώπη.

  Όπως αναφέρει αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η εισηγμένη:

  Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ υπέγραψε σύμβαση με τη γερμανική SMS group GmbH για την προμήθεια ενός νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου (four-stand tandem aluminium hot finishing mill) για την παραγωγική της μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

  Η παραγγελία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα των 150 εκατ. Ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές, που έχει ανακοινωθεί από την Εταιρία στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στις 22 Δεκεμβρίου 2017 για τη χρηματοδότησή της. Η επένδυση αυτή αντιπροσωπεύει την πρώτη φάση υλοποίησης του πενταετούς πλάνου της Εταιρίας για τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας προϊόντων έλασης αλουμινίου.

  Με το νέο θερμό έλαστρο tandem, το εύρος της θερμής έλασης θα κυμαίνεται από 1.8 mm έως 12.7 mm σε πάχος και μέχρι 2.6 m σε πλάτος, και θα εξασφαλίσει τη θέση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ως ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη.

  Η επένδυση αυτή υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλουμινίου και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, αλλά επίσης εισάγει και την τελευταίας αιχμής τεχνολογία στην παραγωγική διαδικασία, αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα και βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

  Η νέα γραμμή θερμού ελάστρου θα αρχίσει την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2020.

  Χ. Φλουδόπουλος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων