Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Φεβ-2018 10:48

  Ξεκινά ο διαγωνισμός για την πώληση του 5% του ΟΤΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ξεκινά ο διαγωνισμός για την πώληση του 5% του ΟΤΕ

  Στην έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την διάθεση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, το οποίο αντιστοιχεί σε 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μια φάση και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές, σύμφωνα με την Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, έως τις 15 Μαρτίου 2018.

  Το 5% του ΟΤΕ μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ στο τέλος του 2016 και τον Απρίλιο του 2017 εκίνησε επισήμως η διαδικασία, με τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης για την εύρεση χρηματοοικονομικών συμβούλων. Σήμερα το ελληνικό δημόσιο ελέγχει το 10% των δικαιωμάτων ψήφου των μετοχών του ΟΤΕ. Μετά την πώληση του 5% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ, η τροποποιημένη συμφωνία μετόχων θα συνεχίσει να ισχύει, καθώς το ελληνικό δημόσιο θα ελέγχει τα δικαιώματα ψήφου για το εναπομείναν 5% των μετοχών (1% ως άμεσος κύριος και 4% μέσω του ΙΚΑ).

  Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Telecom, κάτοχος σήμερα του 40% του ΟΤΕ, διαθέτει (με βάση τη Συμφωνία Μετόχων) δικαίωμα πρώτης προτίμησης για όποιο ποσοστό του ΟΤΕ διατεθεί. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων