Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Φεβ-2018 09:40

  ΔΕΗ: Παντελώς ανακριβής η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης €500 εκατ.

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΔΕΗ: Παντελώς ανακριβής η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης €500 εκατ.

  "Η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης € 500 εκατ. για το 2018 είναι παντελώς ανακριβής", τονίζει η ΔΕΗ σχολιάζοντας δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας το οποίο εκπονείται σε συνεργασία με την McKinsey.

  "Επισημαίνεται ότι το 2018, η Εταιρεία έχει ήδη λάβει € 360 εκατ. για την κάλυψη μέρους των δαπανών για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός το οποίο δημιούργησε πρόσθετη ρευστότητα την οποία και χρησιμοποιεί για την μερική επαναγορά €150 εκατ. από τις Ομολογίες συνολικού ύψους €500 εκατ., στο πλαίσιο της ενεργούς διαχείρισης των λήξεων του 2019", σημειώνει η Επιχείρηση σε σχετική ανακοίνωση.

  Παράλληλα, επισημαίνει ότι "στο επιχειρησιακό σχέδιο για την πενταετία 2018-2022, θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δράσεις εξοικονόμησης κόστους, βελτίωσης της εισπραξιμότητας, επενδύσεων σε ΑΠΕ αλλά και επέκτασης σε νέα προϊόντα και αγορές με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικής  κερδοφορίας της Εταιρείας, καθώς και των ταμειακών ροών και των χρηματοοικονομικών δεικτών της, συμπεριλαμβανομένου και του δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων