Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Φεβ-2018 18:29

  Αύξηση του τζίρου των ασφαλιστικών εταιρειών αναμένει ο Ι. Βοτσαρίδης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αύξηση του τζίρου των ασφαλιστικών εταιρειών αναμένει ο Ι. Βοτσαρίδης

  Αύξηση του τζίρου των ασφαλιστικών εταιρειών στην ελληνική αγορά, προερχόμενη κυρίως από τον κλάδο της υγείας, αναμένει για το 2018 ο Ιωάννης Βοτσαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Interlife AAEΓΑ.

  Η ίδια η εταιρεία, που επίσης "ποντάρει" φέτος στην ανάπτυξη του κλάδου της υγείας, ετοιμάζεται να λανσάρει σύντομα στην αγορά τρία νέα προϊόντα, με αντικείμενο αντίστοιχα την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την επιδοματική κάλυψη για σοβαρά περιστατικά υγείας (π.χ. τοκετό ή νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και τη νοσοκομειακή περίθαλψη ενηλίκων.

  Στη διάρκεια σημερινής συνάντησης με δημοσιογράφους, ο κ. Βοτσαρίδης γνωστοποίησε ακόμη ότι η Interlife, που δεν σκοπεύει να αυξήσει φέτος τα ασφάλιστρα, παρά το υψηλό κόστος που συνεπάγεται για τις ασφαλιστικές εταιρείες η εφαρμογή των επιταγών του Solvency II, προσβλέπει σε αύξηση του μεριδίου της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ώστε αυτό να φτάσει περίπου στο 5% στη διάρκεια της φετινής χρήσης.

  Για το 2018 σημείωσε ακόμη ότι δεν αναμένει συγχωνεύσεις μεταξύ ασφαλιστικών, δεδομένου ιδίως ότι κάποιες αποχώρησαν ήδη από την ελληνική αγορά "με βελούδινο τρόπο", όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά εκτιμά ότι το ενδιαφέρον των ξένων εταιριών θα συνεχιστεί, καθώς η ασφαλιστική δαπάνη στην Ελλάδα βρίσκεται στο ένα τέταρτο της ευρωπαϊκής και "άρα οι ξένοι βλέπουν ότι υπάρχει δρόμος ανάπτυξης μπροστά και ότι εδώ υπάρχει μια καλή μπίζνα".

  "Θα γίνει σφαγή με την τήρηση των προσωπικών δεδομένων"

  Επισήμανε ακόμη ότι το 2017 ήταν για τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες "μια χρονιά πολύ δύσκολη", στη διάρκεια της οποίας αυτές πιέστηκαν -μεταξύ άλλων- για να εναρμονιστούν με νέους κανονισμούς και κανονιστικά πλαίσια, στο πλαίσιο και του νέου εποπτικού πλαισίου Solvency II. "Πολύπλοκη" εκτιμάται ότι θα είναι και η περίοδος μετά τον Μάιο του 2018, καθώς από τον συγκεκριμένο μήνα οι ασφαλιστικές θα κληθούν να εφαρμόσουν τον πολύ αυστηρό κοινοτικό κανονισμό GDPR (General Data Protection Regulation), περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. "Εκτιμώ ότι θα γίνει σφαγή για την τήρηση των προσωπικών δεδομένων και ότι θα έχουμε ένα σωρό μηνύσεις κατά ασφαλιστικών εταιρειών" υπογράμμισε.

  "Η ελληνική αγορά δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τη μικροασφάλιση"

  Απαντώντας σε ερώτημα του ΑΜΠΕ σε σχέση με το αν η Interlife θα αναλάβει δράση στον τομέα των μικροασφαλίσεων, ο οποίος αναδύεται εσχάτως στο προσκήνιο, προκειμένου να παράσχει σε ανθρώπους με πολύ πεπερασμένα οικονομικά μέσα τη δυνατότητα περίθαλψης με πολύ χαμηλό τίμημα, ο κ. Βοτσαρίδης σημείωσε:

  "Η μικροασφάλιση είναι ένας νέος τομέας, που έχει να κάνει με τη φτώχεια και την αδυναμία πρόσβασης στην περίθαλψη. Αυτό το σύστημα όμως, μπορεί να αναπτυχθεί μόνο σε συνεργασία με συλλογικότητες (σ.σ. π.χ. δήμους ή συλλόγους), που θα αναλάβουν ένα μέρος του κόστους, κι αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Η ελληνική αγορά δεν είναι έτοιμη να δεχτεί κάτι τέτοιο, και φορολογικά. Ίσως όμως φέτος κάνουμε μια προσπάθεια να λανσάρουμε ένα προϊόν".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων